18. studeni 2013.

Varaždin se poklonio Vukovaru

Vukovar svijeće web

18.11.2013.-Varaždin se u nedjelju, 17. studenog, dostojanstveno i s poštovanjem, poklonio žrtvi Vukovara. Ispred  varaždinske Gradske vijećnice brojni su građani, učenici varaždinskih osnovnih škola, predstavnici braniteljskih udruga, Grada Varaždina i Varaždinske županije svijećama su ispisali riječ VUKOVAR, obilježivši tako Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.
„Ovih se dana prisjećamo strahota i tragedije koja se Gradu heroju dogodila prije 22 godine. Prisjećamo se i svih onih koji su u obranu Grada heroja krenuli čista srca, s ljubavlju i nesebičnim davanjem. Naša je zadaća da vodimo ovu zemlju s tim istim poštenjem, nesebičnošću i davanjem.“ – rekao je u svom kratkom obraćanju varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.
Varaždinsko okupljanje za Vukovar završilo je molitvom za sve vukovarske žrtve, a predvodio ju je župnik župe Svetog Nikole Stjepan Najman.  Uz svjetlost 500 svijeća u obliku vukovarskog tornja, čijom su Grad Varaždin i Varaždinska županija  pomogli rad udruge „Vukovarski leptirići“ koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju.