01. ožujak 2016. | Autor: [email protected]

Varaždin po prvi put domaćin regionalne smotre projekata u predškolskom odgoju

U četvrtak, 3. ožujka, Varaždin će po prvi put biti domaćin Regionalne smotre projekata iz područja nacionalnih programa odgoja I obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. 

Skup, kojem će prisustvovati više od stotinu stručnih djelatnika predškolskog odgoja iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke I Bjelovarsko-bilogorske županije, održat će se u Palači Herzer s početkom u 10 sati. Domaćin Smotre je varaždinski dječji vrtić “Dječji svijet”, a uz varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša i predstavnika Varaždinske županije, nazočnima će se obratiti i više savjetnice Andreja Silić, mr.sc. i Darija Drviš, prof. iz Agencije za odgoj i obrazovanje (inače organizatora smotre) te profesorica Mirjana Milanović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom dana bit će predstavljeno 12 projekata koje je odabralo prosudbeno vijeće, a najbolji projekti odlaze na državnu smotru.

Inače, državna Smotra projekata iz područja nacionalnih programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo se u Hrvatskoj organizira od 2005. godine, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Program regionalne smotre projekata iz područja nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske za područje predškolskog odgoja u organizaciji agencije za odgoj i obrazovanje