16. listopad 2017. | Autor: [email protected]

Varaždin u projektu razvoja cikloturizma

Među potpisnicima Sporazuma o provedbi Operativnog plana cikloturizma u Varaždinskoj županiji do 2020. godine danas u županijskoj palači bio je i gradonačelnik Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.

Sporazum su potpisali Varaždinska županija, Turistička zajednica Varaždinske županije, gradovi i općine s područja Varaždinske županije, AZRA, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije, Županijska uprava za ceste, Hrvatske vode, Udruga „Sindikat biciklista“, Brdsko – biciklistički klub „Ivanščica“, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske – Policijska uprava varaždinska, Biciklistički klub „Maraton Kreidler“, Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever, Rafting klub „Matis divlja voda“. 

Varaždinska županija u suradnji sa Turističkom zajednicom Varaždinske županije provodi projekt „Biciklistička ruta Varaždinske županije“ koji je prijavljen na Javni poziv Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini.  Ministarstvo turizma sufinancirati će projekt u ukupnom iznosu od 350.000,00 kuna, od čega je 50% već uplaćeno Varaždinskoj županiji, a preostali dio biti će isplaćen po završetku projekta.

Opći cilj projekta je podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija. Idejni projekt ruta za područje cikloturizma je također izrađen, a sadrži detaljne informacije o postojećim rutama, ali i prijedloge budućih biciklističkih ruta, stanje na rutama od uređenosti, povezanosti, dužine, podloge, kategorije, opis rute, slike.