14. kolovoz 2023. | Autor: dd

Varaždin pomaže stradalim područjima u Sloveniji

Grad Varaždin preusmjerio novce namijenjene promociji Špancirfesta u Ljubljani i kupio profesionalne odvlaživače zraka kao pomoć stradalim područjima od katastrofalnih poplava u Sloveniji.

Iako je Turistička zajednica grada Varaždina već imala dogovoren termin predstavljanja Špancirfesta u centru Ljubljane, to je predstavljanje otkazano u znak solidarnosti i pijeteta prema svima koji su nastradali u toj elementarnoj nepogodi. Umjesto promocije Špancirfesta, gradonačelnik Neven Bosilj donio je zaključak kojim su se dodatnim sredstvima iz pričuve kupila 3 profesionalna odvlaživača zraka od koji su 2 donirana Gasilskoj zvezi Celja kao prijateljskom savezu sa Gradskom vatrogasnom zajednicom grada Varaždina, a treći je doniran Prostovoljnem gasilskem društvu u mjestu Nazarje koje je jedno od teže stradalih naselja u tom dijelu Slovenije. Donaciju su danas ujutro uručili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović i predsjednik DVD-a Varaždin Radovan Martinec.

Gradonačelnik Celja Matija Kovač dočekao je delegaciju grada Varaždina i zahvalio na donaciji koja će itakako dobro doći u sanaciji šteta na kućama i ostalim objektima.  

Slovenska vlada odlučila je da današnji dan, ponedjeljak, 14. kolovoza, proglasi danom solidarnosti. Građani će dobiti slobodan dan kako bi pomogli u sanaciji štete od poplava i pomogli poznaniku, susjedu, prijatelju i svima koje su pogodile teške poplave.