28. svibanj 2012.

VARAŽDIN OPET IMA NAJBOLJE ROBOTIČARE U HRVATSKOJ

robotičari osnovnoškolci image robotičari - najbolji hrvatski osnovnoškolci

28.05.2012. - Varaždinska 1. osnovna škola bila je u subotu, 26. svibnja, domaćin CroRoboCup JuniorOpen, najvećeg okupljanja mladih robotičara u Hrvatskoj, na kojem je sudjelovalo 46 ekipa iz Hrvatske i Slovenije. Bilo je to završno, 4. kolo Hrvatske lige robotičara – Hrvatskog društva za robotiku na kojem je sudjelovalo 98 natjecatelja, a Varaždinci su opet pokazali svoje izvanserijske talente.

Tako su u kategoriji Primary (osnovnoškolci) sva 3 prva mjesta osvojile ekipe robotičara iz škole domaćina – 1. osnovne škole Varaždin: 1.mjesto ekipa „Tipkalo“ (David Preložiček i Jura Bobić), 2.mjesto ekipa „Konto“ (Filip Kuzminski i Borna Kadežabek), a 3.mjesto ekipa „Team Victory“ (Julijan Martinčević i Vilim Pagon). 
Među srednjoškolcima, najuspješnija je bila ekipa Elektrostrojarske škole Varaždin – Ivan Kolarić i Robin Škibola.
Na kraju Hrvatske lige robotičara – Hrvatskog društva za robotiku-proglašeni su i ukupni pobjednici za ovu godinu: to su Filip Kuzminski i Borna Kadežabek, kao ekipa „Konto“ iz 1. osnovne škole Varaždin.
Za dio varaždinskih robotičara subotnje natjecanje, inače svojevrsno državno prvenstvo u robotici, nije bilo i posljednje. Izbornik hrvatskih ekipa u robotici za osnovne i srednje škole, Varaždinac Ivica Kolarić, pozvao je Filipa Kuzminskog, Ivana Kolarića i Robina Škibolu u hrvatsku reprezentaciju koja će se natjecati na Svjetskom prvenstvu u robotici za osnovne i srednje škole te fakultete u glavnome gradu Meksika 14. lipnja. Uz mlade Varaždince, svoje će znanje o robotici pokazati i Luka Crnjak i Dominik Srža iz OŠ „Mate Lovraka“ iz Zagreba te Kristijan Đamonja iz zagrebačke V. gimnazije.