05. lipanj 2018.

Varaždin očekuju rekordna komunalna i prometna ulaganja

Na današnjoj konferenciji na otvorenome gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Varkoma d.d. Željko Bunić obilježili su završetak radova na rekonstrukciji Lepoglavske ulice te najavili daljnje radove na zamjeni vodovodne mreže i rekonstrukciji kolnika u pet ulica na Banfici.

„ Ovo je ogledni primjer kako bismo trebali raditi rekonstrukcije ulica i kako je trebalo raditi svih ovih godina. Ova gradska vlast je obećala bagere i buldožere na ulicama i to moramo ispuniti kako bi konačno komunalno uredili grad Varaždin. U Lepoglavskoj ulici nisu promijenjene vodovodne i ostale infrastrukturne cijevi pedesetak godina, a sada kada smo to uspjeli napraviti, krećemo na Banficu koja se nije dirala četrdesetak godina“ naglasio ge gradonačelnik na konferenciji.
Na Banfici je početak radova predviđen za 26. lipanj, a zamjena vodovodne mreže i rekonstrukcija obuhvatit će Prelošku, Čakovečku, Vukovarsku, Osječku i Labinsku ulicu.
„Raskopat ćemo Banficu, obuhvatiti pet ulica, odraditi dva km posla i uložiti oko 10 milijuna kuna, a Grad će imati komunalnu infrastrukturu kakva priliči modernom europskom gradu u 21. stoljeću" istaknuo je Čehok i najavio rekonstrukciju ostalih prometnica u gradu te raskrižja i parkirališta kako bi Varaždin postao komunalno najopremljeniji grad u Hrvatskoj jer se upravo to građanima u suvremenom svijetu mora osigurati.