18. srpanj 2014.

Varaždin nesebično pomaže potopljenoj Slavoniji

unja1

18.07.2014.- Više od 400.000 kn skupili su Varaždinci kroz razne akcije za mještane općine Gunja i poplavljenih područja u Slavoniji. Ček na iznos od stotinu tisuća kuna varaždinski je gradonačelnik Goran Habuš uručio načelniku Općine Gunja Hrvoju Luciću koji je u Varaždin stigao u pratnji najbližih suradnika iz općine. Gunjanci su iz Varaždina otišli i u novom kamionu za komunalne potrebe – poklonu varaždinskog Varkoma – za kojeg im je ključ uručio direktor ove varaždinske komunalne tvrtke Vlado Vlašić.
Brojne aktivnosti – koncerte, kazališne predstave, prodaje knjiga koordinirala je Zaklada solidarnosti Grada Varaždina na čelu s njenom upraviteljicom Darinkom Hajduk -  Vučić.
Uz novac, u Gunju je iz Varaždina poslano još mnogo donacija u različitim materijalnim sredstvima,čija se ukupna vrijednost, zajedno s ljudskim angažmanom, procjenjuje na više od 300.000 kn.
No, Varaždin i Varaždinci pomažu i dalje: već danas su preko Crvenog križa i u organizaciji Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA  put Gunje otišla dva kamiona prepuna namještaja, bijele tehnike i sitnih potrepština, a krajem kolovoza u višednevni posjet svojim vršnjacima dolaze mali Gunjanci u pratnji svojih mama.