11. studeni 2019.

Varaždin - jedan od svijetlih primjera brige za životinje

Danas je u Gradskoj vijećnici održan sastanak predstavnika Grada Varaždina i Udruge Prijatelji životinja.

Na sastanku su uz gradonačelnika Ivana Čehoka i zamjenicu gradonačelnika Sandru Malenicu sudjelovali i predstavnici tvrtke Čistoća i Udruge Spas. Na sastanku se raspravljalo o  provedbi mikročipiranja pasa, sterilizaciji kućnih ljubimaca te poticanju udomljavanja. U akcijama Prijatelja životinja već neko vrijeme sudjeluju Udruga Spas i tvrtka Čistoća koja na svojim kamionima ima istaknute i korisne informacije.

Na sastanku u Gradskoj vijećnici prezentirana je i slikovnica „Dijete i pas“ koja potiče udomljavanje te je bilo riječi o novom skloništu za mačke koje se planira napraviti uz rijeku Dravu iz sredstava tvrtke  Čistoća, a nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s RH.

Varaždin je istaknut kao jedan od boljih primjera, ali razgovaralo se i o mjerama koje bi  poboljšale trenutačno stanje budući da uvijek ima prostora za poboljšanje. Tako će udruga Spas uskoro krenuti s edukacijama po svim osnovnim školama, pokrenut će se akcije provjere mikročipiranja, promotivna kampanja udomljavanja te će se održati sastanak s veterinarima. Predstavnici udruge Spas istaknuli su kako je broj udomljavanja kućnih ljubimaca porastao za 100%.