17. listopad 2014.

Varaždin je najbolja kontinentalna turistička destinacija!

Opatija

17.10.2014. Na upravo završenim Danima hrvatskog turizma u Opatiji Varaždin je proglašen za najbolju kontinentalnu turističku destinaciju! Varaždin je za ovu prestižnu turističku titulu u sklopu akcije Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku, kandidirala Hrvatska gospodarska komora, a nagradu je u ime svih Varaždinki i Varaždinaca preuzeo varaždinski gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Varaždina Goran Habuš.
"Titula najbolje turističke destinacije na kontinentu veliki je kompliment svim Varaždinkama i Varaždincima i njihovoj ljubavi prema svome gradu. Bez njih, koji stvaraju posebnu atmosferu, prepoznatljivu ne samo u Hrvatskoj već sada polako i u cijelom svijetu, ovog priznanja ne bi bilo. Zahvaljujem i svim turističkim djelatnicima, na čelu s Turističkom zajednicom, čije su  promišljanje, trud, ali i mnogo entuzijazma u ovim teškim vremenima izuzetno zaslužni za ovu nagradu.  Ona je dala i svježi vjetar u leđa varaždinskoj kandidaturi za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Sve se više priča slaže u jedan pozitivan, vrijedan varaždinski mozaik i nadam se da ćemo ovako veselo slaviti i iduće godine, kad objave ime nositelja titule europske prijestolnice kulture 2020. godine." - rekao je Goran Habuš.
A da su i turisti, a ne samo struka, prepoznali Varaždin kao nezaobilaznu destinaciju, govore i brojke: od siječnja do rujna ove godine Varaždin je posjetilo 13,66% više gostiju nego u istom razdoblju 2013. godine, a ostvarili su 15,9% više noćenja. Hrvatska turistička zajednica odabrala je Varaždin kao jednu od samo 22 destinacije u Hrvatskoj koje sudjeluju u projektu "Hrvatska 365". Njime se potiče razvoj atraktivne i konkurentne turističke ponude u razdoblju pred i posezone.
 

Na fotografiji: direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec, gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Varaždina Goran Habuš i direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Branka Tropp