27. travanj 2015.

Varaždin-Grad s vizijom

propr

27.04.2015. - Na međunarodnoj konferenciji za odnose s javnošću PRO.PR koja se održava u Malinskoj na otoku Krku, Gradu Varaždinu je dodijeljeno jedno od najviših priznanja u kategoriji Vision City. Na svečanosti u hotelu Malin u petak na večer, 24. travnja 2015. godine Goranu Habušu, gradonačelniku Grada Varaždina nagradu je uručila  prof. Ingeborg Fülepp, prodekanca za međunarodnu suradnju Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Primajući nagradu gradonačelnik Varaždina Goran Habuš je istaknuo: Varaždin je u hrvatskim, ali i širim europskim prostorima odavno prepoznat kao grad kulture. Naši poznati festivali Varaždinske barokne večeri i Špancirfest potencirali su naše kulturne i tradicijske posebnosti. Kultura je u Varaždinu tradicija i prošlost ali i budućnost. Varaždin se zajedno s gradovima sjeverne Hrvatske s velikim ambicijama kandidirao za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Naša je vizija da ćemo upravo te godine postati kulturna prijestolnica Europe. Nagrada Vision City koja nam je dodijeljena bit će nam velika pomoć i potvrda da Varaždin jasno komunicira svoju viziju razvoja i budućnosti.

Vision City nagrada namijenjena je gradu koji zahvaljujući sustavnom upravljanju komunikacijama ostvaruje pozitivan publicitet i izvan granica svoje zemlje.
PRO.PR Awards priznanja, a među njima i priznanje Vision City, dodjeljuje posebna komisija koja djeluje unutar organizacijskog odbora ove ugledne međunarodne konferencije za komunikacijski menadžment.

U obrazloženju uz nagradu Gradu Varaždinu se ističe:
Grad Varaždin je jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji sustavno upravlja komunikacijama i gradi imidž grada koji uspješno koristi bogato povijesno naslijeđe i spaja ga s modernim tekovinama i potrebama suvremenog čovjeka. Jedan od najboljih pokazatelja staranja pozitivnog imidža i prepoznatljivog brenda je svakako festival Špancirfest, koji je već odavno postao sinonim za stvaranje dobrih emocija, zabave,kulturnog uzdizanja i njegovanja tradicije.

PRO.PR međunarodna konferencija za odnose s javnošću pokrenuta je 2003. godine s ciljem afirmacije profesije PR-a u Jugoistočnoj Europi . Već trinaest godina zaredom organizira je agencija za komunikacijski menadžment iz Zagreba Apriori World, a svake godine održava se u drugom gradu regije te okuplja oko 170 domaćih i stranih stručnjaka za komunikaciju. Povodom obilježavanja desete godišnjice ove konferencije, utemeljena su priznanja PRO.PR Awards koja su namijenjena pojedincima, gradovima i menadžerima koji su prepoznali važnost odnosa s javnošću i koji su ih uspješno implementirali. Dosadašnji dobitnici priznanja PRO.PR Awards bili su gradovi Maribor i Pula.


Drago mi je da smo dobili ovu nagradu, da smo prepoznati kao grad koji ima viziju razvoja. Mislim da je došla u pravo vrijeme, kada smo se kandidirali za Europsku prijestolnicu kulture, spajajući povijest i sadašnjost s jasnom i novom vizijom budućnosti. Prepoznali su to i stručnjaci ove međunarodne konferencije i gradu dali nagradu na koju smo ponosni. To je uvijek i obaveza i nešto na čemu moramo raditi i u budućnosti. Ovo je nagrada i svim Varaždinkama i Varaždincima - rekao je gradonačelnik.