30. lipanj 2021.

Varaždin je grad za mlade - Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj sudjelovao na konferenciji Doprinos JLP(R)S-a demografskoj revitalizaciji Varaždinske i Međimurske županije

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj sudjelovao je na konferenciji Doprinos JLP(R)S-a demografskoj revitalizaciji Varaždinske i Međimurske županije, održanoj 30. lipnja 2021. godine  u Trakošćanu u organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i općine Bednja.

Tema konferencije bila je aktualna demografska situacija i perspektive na području Varaždinske i Međimurske županije, a primjere dobre prakse iznijeli su čelnici jedinica lokalne samouprave s područja ovih dviju županija.

Gradonačelnik Bosilj je u svome izlaganju, između ostalog kazao kako su u  Varaždinu demografske politike usmjerene prema izgradnji stabilne i visoke kvalitete života mladih i njihovih obitelji. Demografske politike uključuju širok raspon mjera i politika koje obuhvaćaju različite sektore te tako čine međusektorski suvremeni pristup potreban za poboljšanje demografske slike Varaždina. „Naša usmjerenost prema demografiji i mladima pokazuje to što smo ponosni nositelji certifikata „Grad za mlade“ za razdoblje od 2021. do 2024. godine. U provedbi je čitav niz mjera i uvjeren sam kako će sve više mladih ljudi koji studiraju u Varaždinu odlučiti ovdje i ostati.  U sljedeće četiri godine nastojat ćemo programe namijenjene financiranju mladih i povećati, a posebno bih istaknuo i sve što smo kroz Savjet mladih učinili na uvođenju građanskog odgoja u naše škole. Udžbenik je u završnoj fazi izrade  i nadam se kako će već sljedeće školske godine građanski odgoj biti uveden u naše škole“, zaključio je gradonačelnik.