28. svibanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Varaždin domaćin vrhunske europske odbojke

U Areni Varaždin u utorak se održala konferencija za novinare na kojoj je najavljeno održavanje Europske Zlatne lige. Sve utakmice hrvatske reprezentacije, kao i utakmice ženske seniorske Europske Zlatne lige Final Four, igrati će se upravo u varaždinskoj sportskoj dvorani.

Konferenciji je, uz stručnog tajnika Hrvatskog odbojkaškog saveza Franu Žanića, i reprezentativce Sanju Gamma te Ivana Rajića, prisustvovao i gradonačelnik Ivan Čehok.

Hrvatske ženska i muška reprezentacija igraju šest utakmica grupne faze Europske Zlatne lige između 29. svibnja i 15. lipnja, dok se Final Four Eurolige za seniorke igra od 20. do 22. lipnja. Ovo je već drugi put da Hrvatski odbojkaški savez organizira veliko međunarodno natjecanje upravo u Varaždinu, a uz natjecateljski dio očekuju nas i brojne aktivnosti izvan terena - nacionalni razvojni kamp za mlađe dobne kategorije te nacionalni i međunarodni trenerski seminari.

„Želim srdačnu dobrodošlicu svim odbojkašima. Drago nam je i ponosni smo što je Hrvatski odbojkaški savez ponovno izabrao Varaždin. Tradicija odbojke u ovom gradu je duga, imali smo i prvake u seniorskoj muškoj konkurenciji nekoliko godina zaredom, i dobru žensku odbojkašku ekipu, a bodrili smo i naše reprezentativce prije dvije godine. Mislim da je logičan izbor da Varaždin kao grad odbojke bude i ovaj puta domaćin. Nadam se da će se svi ugodno osjećati ovdje, a koliko čujem dojmovi su odlični i sportaši su vrlo zadovoljni s uvjetima koji su ih dočekali u Varaždinu. Ovo je prekrasna dvorana, na prekrasnom mjestu, po svojim gabaritima i prostornim uvjetima idealna je za kampove koji će se ovdje održati. Po službenim procjenama Hrvatskog olimpijskog saveza Varaždin ima najviše aktivnih sportaša po glavi stanovnika i naši građani će prepoznati vrijednost svega što će se organizirati ovdje u sklopu natjecanja. Osobno volim odbojku i iznimno mi je drago što će po prvi puta i muška i ženska reprezentacija nastupiti u našoj Areni. Pozivam naše sugrađane da bodre naše reprezentacije te da uživaju u ovom lijepom, atraktivnom sportu i odličnoj igri“, istaknuo je gradonačelnik.

 

Raspored utakmica:

GOLDEN EUROLEAGUE 2019  / Muškarci

Srijeda, 29.05. – Hrvatska : Estonija – 16:30

Subota, 01.06. – Hrvatska : Španjolska – 16:30

Subota, 15.06. – Hrvatska : Nizozemska – 16:30

 

GOLDEN EUROLEAGUE 2019  / Žene

Srijeda, 29.05. – Hrvatska : Mađarska – 19:00

Subota, 01.06. – Hrvatska : Austrija – 19:00

Subota, 15.06. – Hrvatska : Francuska – 19:00

 

Final Four seniorke – 20. i 22. lipnja 2019.