03. listopad 2023. | Autor: dd

Varaždin domaćin projektnog sastanak projekta EUCityCalculator

Danas, 3. listopada, u Varaždinu je započeo četvrti projektni sastanak partnera projekta EUCityCalc na kojem će jedanaest projektnih partnera iz Belgije, Italije, Češke, Latvije, Portugala i Hrvatske u sljedeća tri dana predstaviti i raspraviti o do sada izvršenim aktivnostima u projektu te najaviti buduće.

Projekt EUCityCalc u provedbi je od rujna 2021. godine s ciljem pružanja podrške za deset pilot gradova obuhvaćenih projektom u razvoju i provedbi znanstveno čvrstih, detaljnih i integriranih tranzicijskih putova i scenarija prema postizanju klimatske neutralnosti.

Neposredno prije početka radnog dijela projektnog sastanka, kraćim govorom sudionike su pozdravili Ivan Šimić, ravnatelj REA Sjever, gđa. Benedicte Weber, ispred organizacije Energy Cities, vodećeg partera projekta i gđa Slađana Miočić, pročelnica Ureda za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina.

Gđa Miočić istaknula je zadovoljstvo činjenicom što u projektu sudjeluje jedanaest partnera, naglasila postavljene ciljeve Grada Varaždina u procesu energetske tranzicije te još jednom izrazila podršku projektu EUCityCalc koji će u Varaždinu kao jednom od deset pilot gradova projekta naći svoju primjenu, posebno u segmentu smanjenja potrošnje energije.