11. ožujak 2014.

Varaždin domaćin juniorskog Europskog baseball prvenstva

BASEBALL PRIJEM

11.03.2014.-Grad Varaždin i Baseball klub Vindija od 14. do 19. srpnja domaćini su Europskog prvenstva za juniore u baseballu. Prvenstvo će okupiti 200-tinjak ponajboljih europskih igrača baseballa do 18 godina a nastupit će ukupno 8 reprezentacija. Uz domaćina Hrvatsku u Varaždin stižu reprezentacije Litve, Mađarske, Velike Britanije, Poljske, Švicarske, Bjelorusije i Slovačke. Na Prvenstvu je trebala sudjelovati i reprezentacija Ukrajine koja je u posljednji trenutak, zbog situacije u zemlji, odustala od natjecanja.Svi susreti održat će se na baseball igralištu „Srednjoškolac“ koje se posebno preuređuje i obnavlja  za ovu priliku.
O predstojećem Europskom prvenstvu za juniore u Varaždinu na današnjoj su konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici govorili Jan Esselman, predsjednik Europske baseball federacije, Krunoslav Karin, tajnik federacije, Aldo Vavra, predsjednik Hrvatskog baseball saveza te u ime domaćina i organizatora Prvenstva, Goran Vučetić, predsjednik Baseball kluba Vindija i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Varaždina.
Prvi čovjek europskog baseballa Jan Esselman istaknuo je zadovoljstvo što je organizacija Prvenstva pripala Varaždinu i Baseball klubu Vindija.  Pohvalio je ulogu grada u pružanju potpore obnovi baseball igrališta budući je jedan od ciljeva povjeravanja domaćinstva obnova ili izgradnja novog igrališta za baseball.
Pred nama je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Varaždin ove godine i sretna je okolnost da se „poklapa“ sa proslavom 30-te godišnjice osnutka  kluba, izjavio je domaćin i čelni čovjek organizatora Prvenstva, Baseball kluba Vindija, Goran Vučetić.
Organizacija Prvenstva i obnova stadiona zasigurno će ubuduće „dovesti“ brojne druge baseball turnire  u Varaždin  istaknuo je tajnik Europske baseball federacije Karin, dok je prvi čovjek Hrvatskog baseball saveza Vavra naglasio dobar rad Baseball kluba Vindija sa mlađim uzrastima. Nazvao je varaždinski klub „čudom“ koje uvijek uspijeva  stvoriti odlične mlade igrače baseballa.
Inače, Europsko prvenstvo za juniore u baseballu, uz odigravanje dijela utakmica Europskog prvenstva za žene u rukometu, najznačajniji je sportski događaj u Varaždinu ove godine. Vrijedi spomenuti da organizator natjecanja, Baseball klub Vindija, ove godine obilježava i trideset godina svog rada i postojanja. Povjerenje da organizira ovako značajnu sportsku manifestaciju veliko je priznanje tom varaždinskom sportskom kolektivu i čelnim ljudima kluba – moglo se čuti na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.