12. svibanj 2024. | Autor: dd

Varaždin domaćin državnog prvenstva mažoretkinja

Varaždin je u nedjelju,  12. svibnja 2024. godine domaćin 27. Državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske. Prvenstvo je počelo defileom preko tisuću mažoretkinja iz četrdesetak timova iz dvadesetak gradova i općina Hrvatske na varaždinskom Korzu, Trgu kralja Tomislava. Defileu je prethodio svečani prijem u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina gdje su predstavnice mažoret-timova pozdravili gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

Razmijenjeni su prigodni pokloni, a u ime organizatora domaćinima se zahvalio Alen Šćuric, predsjednik Hrvatskog mažoret saveza.

Glavnim varaždinskim trgom prodefiliralo je više od tisuću mažoretkinja u živopisnim odorama predstavljajući svoje općine i gradove.

Grad Varaždin ima privilegiju ugostiti preko tisuću mažoretkinja iz četrdesetak timova i zaista smo ponosni na to! – rekao je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj izrazivši dobrodošlicu svim sudionicima prvenstva te ih je upoznao s tradicijom i kratkom poviješću Varaždina. Zatim je dodao:  Pozivam sve Varaždince da dođu u Arenu pogledati nastupe mažoretkinja do 19 sati. Ovo je prekrasno natjecanje, želim da pobijede najbolji ali je bitno da ste svi nastupili. – rekao je gradonačelnik Bosilj podsjetivši prisutne da ne zaborave čestitati svojim majkama jer je danas Majčin dan.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec mažoretkinjama je zaželjela dobrodošlicu u Varaždin i Varaždinsku županiju čestitavši ujedno Varaždinskim mažoretkinjama 30. obljetnicu njihova djelovanja: Danas možemo reći kako je Varaždin, koji slovi, kao grad anđela, baroka, glazbe i cvijeća, zahvaljujući vama i grad plesa. Danas je Varaždin „Hrvatska u malom, jer sve vi prave ste promotorice svog grada, općine i županije iz kojih dolazite. Promotorice ste svoje kulture, tradicije, ali i ljepote plesa. Želim da danas uživate u svakom plesnom koraku jer u njega ste uložile puno truda, odricanja i energije, a sve to radite iz srca. A ta ljubav prema plesu i pozitivna energija osjeća se danas i u Varaždinu. – rekla je u svom govoru zamjenica Zagorec čestitavši organizatorima na odličnoj organizaciji državnog prvenstva u mažoret plesu.

Gradonačelnik je proglasio prvenstvo otvorenim, a mažoretkinje su se uputile na natjecanje u Arenu.