09. rujan 2014.

Varaždin dobio studentski restoran!

res1

09.09.2014. - „Sveučilište u Zagrebu do sada nije gradilo objekte studentskog standarda, Varaždin je izuzetak: Razlog? Vidjeli smo da se Varaždin mora intenzivno razvijati kao sveučilišni centar“  Rekao je jučer na otvaranju Studentskog restorana u Varaždinu prof. dr.sc. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu, koje je s 12,3 milijuna kuna financiralo izgradnju ovog objekta.
Restoran je dizajniran tako da bude u koraku s najboljim studentskim restoranima u svijetu, a sastoji se od dvije cjeline: samoposlužnog restorana s 300 sjedećih mjesta i a la carte restorana sa 60 sjedećih mjesta.
„Svega ovoga ne bi bilo da nam Grad nije darovao zemljište uz studentski dom i odrekao se dijela komunalnog doprinosa“ – rekao je Nenad Milijaš, ravnatelj Studentskog centra Varaždin i osoba  najzaslužnija za uspjeh ovog projekta.
Jer, građevina od 1,180.78 m2 izgrađena je u doista rekordnom roku: radovi su počeli 19. siječnja ove godine, a  građevina koristi prirodne resurse (vodu, sunce, orijentaciju) kako bi se postigla što manja emisija štetnih plinova u atmosferu. 
Studentima će se svakodnevno nuditi četiri menija, a restoran je otvoren i za vanjske korisnike. U studentske dane prvi su se jučer na otvorenju vratili ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH Vedran Mornar, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra Tihomir Hunjak i mnogi drugi uzvanici koji su s linije sami odabirali  jedan od četiri menija koji će se svakodnevno nuditi studentima, ali i vanjskim korisnicima.
Studentski restoran dio je varaždinskog studentskog kampusa u Ulici Julija Merlića. „ Nakon studentskog doma i studentskog restorana, na ovom prostoru slijedi izgradnja novog paviljona od 450 do 500 ležajeva. S nestrpljenjem očekujemo i početak izgradnje nove zgrade Fakulteta organizacije i informatike. Realizacijom svakog tog projekta sve smo bliži našoj viziji Varaždina – grada od 50.000 stanovnika sa 10.000 studenata.“ – rekao je na otvorenju Studentskog restorana varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.