18. listopad 2012.

VANIMAtori u varaždinskoj vijećnici

VANIMA image VANIMA

18.10.2012. - S nedavno održane 50. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece , 12 varaždinskih VANIMAtora vratilo se s odličnim rezultatima. Danas je dio dvanaesteročlane ekipe primio zamjenik varaždinskog gradonačelnika mr.sc. Vjeran Radelić. Voditelj VANIME Hrvoje Selec novinarima je predstavio dobitnike trećih nagrada dječjeg i žirija odraslih – Viktorija Zlatar nagradu je dobila za animirani film „Moje tajno mjesto“, a Bruno Borovec za „Uredskog rendžera“.  VANIMA je bila i najuspješniji sudionik Revije jer je stručno povjerenstvo u uži krug od 51, uzelo čak 16 animiranih filmova varaždinske VANIME.
„Drago nam je da u Varaždinu postoje ljudi koji daju šansu mladim, kreativnim autorima. Unatoč kriznim vremenima, Grad misli na VANIMAtore i ove godine smo njihov rad, kroz različite djelatnosti, financirali sa 120 tisuća kn.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić.
Trenutno se animiranim filmom u VANIMI bavi 50- m(l)adih Varaždinaca, a ove godine krenula je i nova grupa početnika, koju vode Karla Skok i Manuel Lazar.
Voditelji VANIME – Sandra Malenica i Hrvoje Selec, najavili su za iduću subotu otvoranje bivšeg kina Gaj, koje su uredili s mnogo entuzijazma.
Više o VANIMI na: http://www.vanima.hr/