06. svibanj 2023. | Autor: gtv

Uz pjesmu, ples, nagrade i dobru hranu, Varaždinski plac proslavio 20 godina

Dečki z bregov i Od srca do srca rasplesali publiku, a otkriveni su i dobitnici nagradne igre 'Nije vic, na placu osvajaš bic'

Varaždinski plac je danas, u subotu 6. svibnja 2023. godine obilježio okruglih 20 godina od potpune modernizacije 2003. godine kada su izgrađeni kiosci na Cvjetnom placu,  klimatizirana 'mliječna hiža', prodajni objekti uz Ulicu Petra Preradovića i uzduž parka kod Trga bana Jelačića, te nadstrešnica sa čeličnom konstrukcijom.

Povodom važne obljetnice na placu se zaplesalo i zapjevalo uz Dečke z bregov i poznati zagrebački bend Od srca do srca, a veliki interes izazvali su i ukusni ćevapi koji su se prodavali u humanitarne svrhe po cijeni od samo 3 eura. Djeca su uživala uz animatore i besplatno oslikavanje lica, a poznati su i dobitnici velike nagradne igre 'Nije vic, na placu osvajaš bic' koja je trajala od 1. travnja.  Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković izvlačio je dobitnike i bio sretne ruke za  Zdenka Kretića iz Ladanja Donjeg, Katarinu Štebih iz Varaždina i Ivana Igreca iz Pribislavca koji su postali vlasnici vrijednih gradskih bicikala s košaricama.

 

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i ove je subote na placu obavio redovitu tjednu kupnju, a potom prisustvovao proslavi te čestitao Gradskoj tržnici i njenim djelatnicima na važnoj obljetnici. Istaknuo je i druge djelatnosti koje Gradska tržnica obavlja te pohvalio njenu organizaciju Dječjeg odmarališta na Rabu i Ledene čarolije kao dijela Adventa u Varaždinu: 'Tradicija sajmovanja u Varaždinu duga je nekoliko stoljeća no danas se prisjećamo 2003. godine kada je ona u potpunosti modernizirana. Od tada se u plac kontinuirano ulaže, pa je tako 2016. godine izgrađena i solarna elektrana. Ulaganja se nastavljaju, uskoro kreće i izgradnja nadstrešnice na donjem dijelu koji je još ostao nenatkriven,' dodao je. 

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar čestitao je svim prodavačicama i prodavačima s Varaždinskog placa: 'Naš plac izgrađen je u ovom izdanju 2003. godine i od tada ima maksimalnu popunjenost i kontinuiranu prodaju. Ovo današnje slavlje organizirano je u čast svih naših zakupnika, ponajviše poljoprivrednika koji  svojim marljivim radom i domaćim proizvodima izdvajaju tržnicu od trgovačkih lanaca i uspješno konkuriraju hiperponudi uvozne hrane u supermarketima. Naš je plac i turistička atrakcija, posebno strancima u čijim zemljama ne postoje otvorene tržnice, a posebno sam ponosan što je sve zanimljiviji djeci i mladima.'

Gradska tržnica zahvaljuje svim posjetiteljima na vjernosti, te najavljuje novi događaj – 14. Varaždinski sejem koji će se održati 20. svibnja u Šenoinoj ulici.