23. prosinac 2023. | Autor: is dd

Uz miris sarme završena ovogodišnja sezona manifestacija na Varaždinskom placu

U subotu, 23. prosinca, na Varaždinskom placu održana je humanitarna manifestacija “Bez zelja nema veselja” koja slavi zelje kao jedan od zaštićenih proizvoda varaždinskog kraja, a ujedno promiče potrebu pomaganja i humanitarnog djelovanja u zajednici. Svi posjetitelji Varaždinskog placa mogli su degustirati ili ponijeti kući ukusne sarme po promotivnoj cijeni od 3,00 EUR.  Za izradu sarmi i ovaj put pobrinula se Marija Cafuk koja je donirala domaće varaždinsko zelje.

Učenici Gospodarske škole u Varaždinu su pod vodstvom svojih mentora, pripremili više od 600 sarmi, a prihod od njihove prodaje namijenjen je Zakladi za razvoj kvalitetnog sporta Grada Varaždina. Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća, pohvalio je organizatore i zahvalio im na prilici da kroz ovu manifestaciju promiču sportske vrijednosti te osiguravaju pomoć sportašima i sportskim udrugama.

Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj koji, kako kaže ne propušta nabavku namirnica subotom na placu. "Ovo je posljednja ovogodišnja humanitarna akcija na placu, pripremljeno je impresivnih 300 porcija sarmi, a sav prihod bit će usmjeren Zakladi za razvoj kvalitetnog sporta Grada Varaždina. OPG Cafuk i vrijedni učenici Gospodarske škole u Varaždinu zaslužuju iskrenu zahvalu za trud uložen u organizaciju ove akcije. Što se tiče trenutnih cijena gradonačelnik je komentirao: „ Svjestan sam da je tržišna situacija izazovna. Rast cijena osjeća se i na placu što predstavlja teret za veći dio naših sugrađana. Grad Varaždin stoga pruža podršku umirovljenicima s dodatnih 50 EUR te mlađima od 18 godina s božićnicom od 20 EUR. Gradska uprava nastavit će provoditi različite socijalne akcije kako bi ublažila ekonomske poteškoće naših građana te vjerujem da će se situacija s cijenama ipak stabilizirati" , rekao je gradonačelnik i čestitao svima nadolazeći Božić i blagdane koji su pred nama te zaželio svima uspješnu predstojeću godinu.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar istaknuo je zadovoljstvo odazivom sugrađana na posljednju ovogodišnju manifestaciji u organizaciji varaždinskog placa te istaknuo: „Raduje nas da godinu završavamo u humanitarnom tonu u suradnji s našim dugogodišnjim prijateljima i partnerima. Koristim ovu priliku da svima uputim iskrene želje za sretan Božić i uspješnu 2024. godinu.“

Podjelom sarmi Gradska tržnica službeno završava ovogodišnju sezonu događanja na placu. Nove manifestacije već su u pripremi te posjetitelje placa i sljedeće godine očekuje bogat i raznolik program.