10. svibanj 2024. | Autor: dd

Uz Dan sestrinstva velika vježba na Kapucinskom trgu

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu u petak, 10. svibnja 2024. održana je povodom Međunarodnog dana sestrinstva održana je velika vježba.

Vježbu je organiziralo Sveučilište Sjever u suorganizaciji s Policijskom upravom varaždinskom. Uz Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, vještine spašavanja i akcije demonstrirali su i djelatnici PU varaždinske, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Opće bolnice Varaždin, Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te sanitetskog tima Ministarstva obrane RH. 

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj je nakon izvedene vježbe izjavio:- Izuzetno mi je drago da smo prisustvovali ovoj vježbi i vidjeli kako su koordinarane sve hitne službe u gradu Varaždinu. Zahvaljujem Sveučilištu Sjever i njihovom Odjelu za sestrinstvo, kao i Policijskoj upravi varaždinskoj, koji su to zajedno organizirali. Vidjeli smo da Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, Javna vatrogasna postrojba grada Varaždina i PU varaždinska djeluju vrlo koordinirano i da se kod ovakvih situacija nemamo se čega bojati - kazao je Bosilj, također uz čestitku za Dan sestrinstva, koji se obilježava 12. svibnja.

Vježbu su između ostalih pratili i varaždinski župan Anđelko Stričak, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić te prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Damir Vusić.