05. rujan 2012.

UVAŽENA ŽALBA GRADA VARAŽDINA – UKINUTA PRIVREMENA MJERA

press - vts

05.09.2012. - U srijedu u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Goran Habuš na konferenciji za novinare govorio o rješenju Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske kojim se preinačuje rješenje Trgovačkog suda u Varaždinu i odbija kao neosnovan prijedlog za određivanje privremene mjere zabrane raspolaganja, odnosno isporuke novonastalog otpada Varkomu d.d. odnosno Gradu Varaždinu. Grad Varaždin i Varkom d.d. podnijeli su žalbe na rješenje Trgovačkog suda u Varaždinu, a Visoki trgovački sud Republike Hrvatske donio je rješenje po kojem su te žalbe osnovane.
Govoreći o tom rješenju Habuš je naglasio: Posebno mi je drago što su u tom rješenju sadržani svi razlozi koje smo mi navodili od početka i na koje smo se pozivali te upozoravali da se privremenim mjerama ne postiže svrha. Bitno je reći da tim prvostupanjskim rješenjem Grad nije bio u nikakvoj obavezi davati otpad T7 Grupi. U danima kad je objavljeno to rješenje to je medijski iskorišteno i išlo se čak tako daleko da nam se prijetilo zatvorom, dakle sasvim jedna negativna kampanja. Drago mi je da je sada učinjen prvi korak na deblokiranju koncesije. Preostaje da se javna komisija očituje o žalbi T7 Grupe, pa ako bude žalba odbačena postupak dodjele koncesije kreće dalje i za nekih dvadesetak dana mi ćemo biti u prigodi otvoriti konačno ponude i vidjeti što se sve nudi kao rješenje. Da nije bilo takvih žalbi i podmetanja od T7 Grupa mi bi 31. srpnja imali otvaranje ponuda i već bi imali rješenje, odnosno prestali s baliranjem u Brezju.

Na kraju konferencije gradonačelnik je pozvao T7 Grupu da pusti gradu traženje zakonski, ekološki i financijski najprihvatljivijeg rješenja, a da odnose s gradom rješava na sudu. Sudske troškove u ovom sporu, zaključio je gradonačelnik, mora platiti T7 Grupa.