09. listopad 2022. | Autor: dd

Utrka u spomen na poginule pripadnike 104. brigade

U spomen na tridesetoricu poginulih pripadnika slavne varaždinske 104. brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske, u nedjelju 9. listopada 2022. godine u Poljani Biškupečkoj, prigradskog naselja u Varaždinu,  održana je 14. Memorijalna utrka.

Organizatori utrke Društvo sportske rekreacije „Mirko Relac“ iz Poljane Biškupečke i Udruga 104. brigade ZNG Varaždin okupili su 122 trkača iz cijele Hrvatske. Gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj, u ime Grada Varaždina kao glavnog pokrovitelja i sponzora utrke imao je čast označiti start. Prethodno je pohvalio organizatore, a posebno idejnog začetnika utrke Franju Puškadiju koji je zaslužan da utrka iz godine u godinu organizacijski napreduje i okuplja sve veći broj natjecatelja te postaje sve ugledniji sportski događaj. Najavio je da će utrka slijedeće godine ući i u službeni kalendar Hrvatskog atletskog saveza. Sudionike utrke pozdravili su i Tihomir Hozmec, predsjednik Udruge pripadnika 104 brigade i izaslanik ministarstva obrane, državni tajnik Zdravko Jakop.

Sportski dio natjecanja vodili su članovi varaždinskog kluba Marathon 95, a natjecatelji su bili podijeljeni u čak 13 skupina. Pobjednici utrke su zapravo svi koji su nastupili i time odali počast poginulim braniteljima – naglasili su organizatori ove sportske manifestacije čiji je pokrovitelj Predsjednik RH Zoran Milanović.

 

 

Rezultati utrke:

Rezultat ukupni Muški

1.Balaško Krešimir

2.Malek Kuzmić Simon

3.Hlebar Bruno

 

Ukupno Ženski

1.Jambrešić Anja

2.Svetec Nika

3.Jambrešić Iris