07. srpanj 2021. | Autor: ddretar

Utjecajni hrvatski blogeri oduševljeni izletom u Varaždin

Svakako dođite u Varaždin! – poruka je poznatog kuhara Mate Jankovića i petnaestak utjecajnih hrvatskih blogera, influencera i turističkih novinara koje je u srijedu u Varaždinu pozdravio dr.sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina.

Turističke zajednice županije i grada na inicijativu Domagoja Severa organizirale su za njih Izlet u nepoznato - dvodnevni program upoznavanja s turističkim potencijalima Varaždinske županije i Varaždina. Između ostalog posjetili su jučer Zlatne gorice i  Trakošćan, bili u lovu na tartufe, a isprobali su  i paraglajding na Ravnoj Gori. Obišli su varaždinsku tržnicu, katedralu, na Stančićevom trgu uživali uz osvježenje s pogledom na Stari grad, a poslijepodne na Dravi im je pripremljen program Dravantura.  Bilo je i prilika za upoznavanje s varaždinskom gastronomijom i lokalnim vinima.

Prema riječima Jelene Toth, direktorice ureda Turističke zajednice Grada Varaždina njihove objave svakodnevno prati više od 300 tisuća korisnika društvenih mreža, a fotografije koje dijele ukupno imaju milijune takozvanih lajkova. Upravo zbog toga gradonačelnik Bosilj je znao procijeniti važnost takve komunikacije prema potencijalnim posjetiteljima:  Njih petnaest može puno pomoći Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji u promociji turističkih sadržaja. Bitno je reći da smo promovirali specifične, a opet komercijalne turističke usluge kojima smo ih oduševili, a očekujemo da će oduševiti i turiste koje očekujemo. – zaključio je gradonačelnik pred varaždinskim novinarima i gostima koji su  izrazili želju za nastavkom takve suradnje.