27. kolovoz 2024. | Autor: dd

Ususret novom Programu suradnje (Interreg VI-A) Mađarska Hrvatska gradonačelnici Varaždina i Mohača održali radni sastanak

U Varaždinu je 27. kolovoza 2024. održan radni sastanak gradonačelnika grada Varaždina dr.sc. Nevena Bosilja i gradonačelnika grada Mohača Gábora Pávkovicsa sa suradnicima vezano za Program suradnje „(Interreg VI-A) Mađarska-Hrvatska“ financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru cilja europske teritorijalne suradnje (Interreg) u Mađarskoj i Hrvatskoj čija se objava očekuje početkom rujna.

Dogovorena je suradnja u prijavi zajedničkog projekta u prioritetu Energija s naglaskom na inovativno iskorištavanje obnovljivih izvora energije. Projektom su planirane pilot investicije u oba grada.  U Varaždinu je planirano ulaganje u energetsku obnovu Zgrade udruga u Graberju (bivša zgrada COOR Tomislav Špoljar) gdje je između ostalog planirana ugradnja dizalice topline voda-voda i fotonaponske elektrane, a u Mohaču će biti obuhvaćene zgrade kompleksa bivše tvornice svile.

 

Sastanku su nazočili i zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Miroslav Marković, pročelnica UO za gospodarske djelatnosti Slađana Miočić i direktor REA-e Sjever Ivan Šimić.

Gostima iz Mohača prezentirani su gospodarski, turistički i kulturni potencijali grada Varaždina, a razgovaralo se i u potencijalnoj budućoj suradnji.

 

Nakon sastanka, gosti su obišli obnovljenu Gradsku vijećnicu i Špancirfest.