22. ožujak 2013.

Uspješno završio EU projekt "City volunteers"

PRESICA CITY VOLUNTEERS

22.03.2013.-Regionalni volonterski uredi i knjižnice u Varaždinu, Mariboru i Čakovcu, novi oblici volonterstva, razmjena varaždinskih i mariborskih volontera,  edukacije i seminari za volontere,  okrugli stolovi, festivali, koncerti i sportske manifestacije, izdavanje hrvatsko-slovenske publikacije „Tko je tko na području volonterstva“ dio su konkretnih rezultata EU projekta „City volunteers“ koji završava ovog mjeseca, a obilježen je posljednjom konferencijom za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.
Riječ je o projektu koji se provodi u okviru OP IPA Slovenija – Hrvatska,  i trajao je od 1.4.2011. do kraja ovog mjeseca. Grad Varaždin je na njemu bio partner, zajedno s Udrugom “Franjo Koščec“  iz Varaždina i Autonomnim centrom – ACT Čakovec,   Zavodom „Antona Martina Slomška“ iz Maribora, Slovenskom filantropijom iz Ljubljane i Univerzom iz Maribora, dok je vodeći partner bila Mesna opčina Maribor. Sveukupna vrijednost  projekta  „City volunteers“ je 614. 696,11 eura,od čega se na Grad Varaždin odnosi 79. 256,19 eura, s time da EU sufinancira projekt s 85 %.
„Mislim da je projekt ispunio svoj cilj: snažnu potporu razvoj volonterizma u Varaždinu. Napravljena je baza volontera, dobili smo volontersku knjižnicu, kod ljudi je probuđena svijest o važnosti davanja svog slobodnog vremena za opće dobro, i mi ćemo u budućnosti  raditi na podupiranju svakog volonterskog projekta“ – istaknula je na konferenciji za novinare u ime Grada Varaždina Natalija Martinčević, zamjenica gradonačelnika i saborska zastupnica.
Na konferenciji su detalje projekta predstavili  Vesna Avguštinčić i Tadej Kurent  iz Službe za razvojne projekte i investicije Grada Maribora, Mesna občina Maribor, Nada Bengeri, koordinatorica projekta „City volunteers“, Ana Mikulić iz Autonomnog centra ACT Čakovec te Dora Radosavljević i Vesna Petanjek iz udruge „Franjo Koščec“ iz Varaždina.
Ohrabreni dobrim rezultatima projekta, partneri su najavili kako su 18. ožujka prijavili novi projekt na EU fondove, kao nastavak projekta „City volunteers“.
Više o projektu možete pogledati ovdje:http://www.varazdin.hr/cms-repository/file/_585.doc