11. siječanj 2022. | Autor: zajednica sportskih udruga

Uspješno završen zimski školski sportski višeboj

Šezdesetak učenika varaždinskih osnovnih škola svoje je zimske praznike iskoristilo vrlo aktivno sudjelujući u Zimskom sportskom višeboju.

Od 27. prosinca 2021. godine do 7. siječnja 2022. godine osnovnoškolci su u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina potpuno besplatno su tjedan dana uživali u raznim sportovima na 6. Zimskom sportskom višeboju.

 

Učenice i učenici od trećeg do sedmog razreda gradskih osnovnih škola, savladavali su elemente gimnastike, rukometa, nogometa, badmintona i borilačkih sportova. Programi su se odvijali po tri sata dnevno na unutarnjim terenima u sportskoj dvorani Varaždin u Graberju pod budnim okom profesora kineziologije, članova Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, Emerika Večerića, Marka Žganeca, Bele Ščapec, te pomoćnog trenera Antonia Horvatića.

 

Sedmi dan polaznici su na natjecanju u višeboju savladavali prepreke na specijalno postavljenim poligonima, dok je osmi dan bio rezerviran za boravak u prirodi, odnosno 13 kilometara planinarenja na Ravnu goru. Prava nagrada za uspon uslijedila je nakon zajedničkog ručka u planinarskom domu „Filićev dom”, gdje su podijeljene diplome za sudjelovanje i majica za uspomenu na nezaboravne zimske praznike.

 

Koordinatorica projekta i stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždin, Anica Sitar, zahvalila je učenicima na sudjelovanju i njihovim roditeljima, ravnateljima osnovnih škola te gradskoj upravi na podršci projektu.

 

Iako zbog pandemije koronavirusa Zimski višeboj lani nije održan, ove godine pripremili su iznenađenje za polaznike uvođenjem novih sportova - orijentacijsko trčanje na vanjskim terenima u Graberju u suradnji s Orijentacijskim klubom „Varaždin“ te kuglanje na kuglani u sklopu Arene Varaždin u suradnji sa Ženskim kuglačkim klubom „Varaždin“. Iz Zajednice sportskih udruga već za iduću godinu najavljuju nove sportove i iznenađenja za buduće polaznike.