25. kolovoz 2021. | Autor: Maja Hrešć

Uspješno proteklo rukometno prvenstvo za kadete i najava novih projekata

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u srijedu je uz zamjenicu župana Silviju Zagorec prisustvovao konferenciji za medije povodom proteklog Europskog rukometnog prvenstva za kadete u kategoriji do 19 godina koje se održalo u Varaždinu od 12. do 22. kolovoza.

Predstavnici Hrvatskog rukometnog saveza Anita Šikić i Nino Lilić ovom su prigodom zahvalili Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji na potpori i podršci te najavili nove projekte koje pripremaju za buduće razdoblje.

„Sretni smo što su mladi rukometaši iz cijele Europe 12 dana boravili u Hrvatskoj, u Varaždinu. Varaždin je već pet puta bio domaćin ovakvih velikih natjecanja i sljedeće godine se također aplicira na prvenstvo. Ono što je nama vrlo bitno, 2025. godine će se u Hrvatskoj održati seniorsko Svjetsko prvenstvo u rukometu i Varaždin će biti domaćin jedne od grupa. Ovi mladi ljudi ostvarili su na proteklom prvenstvu preko 2500 noćenja u našem Studentskom domu, a to govorimo samo o natjecateljima i našem stručnom stožeru. Također, mogli ste susresti navijače iz Slovenije, Švedske, Islanda do Njemačke, tako da smo dobili multiplikativni efekt turizma s ovim događanjem.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. 

Naglasio je kako je Grad Varaždin bio domaćin ovakvog natjecanja i 2018. godine i tada su troškovi Grada iznosili 400 tisuća kuna, a ovaj put se sve uspjelo odraditi za 244 tisuće kuna, što znači da su se troškovi smanjili za 40%, a nije se smanjila kvaliteta već je sve ostalo na visokoj razini.

„Varaždinska županija kontinuirano vodi brigu o mladima i sportu. Mi ulažemo u sportsku infrastrukturu tako da ćemo se i u budućnosti rado odazvati na bilo koji poziv u smislu organizacije prvenstva. Pokazali smo spremnost i dobru volju, postoji način na koji možemo surađivati s Gradom Varaždinom te vjerujemo da ćemo i dalje u praksi biti dobri i uspješni domaćini. Koristim priliku da čestitam našim rukometašima na osvojenoj srebrnoj medalji, a organizatorima čestitam na izuzetno dobroj organizaciji.“ – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Anita Šikić iz marketinga HRS-a zahvalila se Gradu Varaždinu, Varaždinskoj županiji i lokalnom organizacijskom odboru što su bili odlični domaćini i suorganizatori. Istaknula je kako je Varaždin uvijek na listi prioriteta kada apliciraju za natjecanja pa će i za sljedeću godinu aplicirati, a Varaždin će također biti jedan od gradova domaćina na Svjetskom prvenstvu u rukometu.

Nino Lilić, predsjednik i koordinator Izvršnog povjerenstva, zahvalio je i volonterima koji su pomagali. „Uz sve pohvale koje dobivamo od Europske rukometne federacije pa i prijašnjih godina od Svjetske rukometne federacije znači da imamo stvarno dobru ekipu, imamo infrastrukturu i podršku Grada i Županije te se nadamo da ćemo ovakvu dobru suradnju nastaviti i na svim budućim projektima.“ – rekao je Lilić.