16. studeni 2022. | Autor: dd

Uspješna konferencija Pučkog otvorenog učilišta Varaždin

U utorak, 15. studenog održano je u Hotelu Turist u Varaždinu godišnje događanje Pučkog otvorenog učilišta Varaždin "UNCONFERENCE 5 - Kreativa u fokusu" u sklopu neformalnog programa obrazovanja Akademija za poduzetništvo.

Na događanju je obilježena 105. obljetnica rada ustanove i 5 godina provođenja Akademije za poduzetništvo. Događanje je okupilo predstavnike Grada Varaždina, gradskih ustanova i tvrtki, ali i brojne poduzetnice i poduzetnike iz nekoliko županija. Također, prisutni su bili polaznici prethodne četiri generacije Akademije.

 

U ime Grada Varaždina sudionicima se obratila pročelnica za gospodarstva gđa Slađana Miočić koja je istaknula važnost ovakvih programa obrazovanja za poduzetnike te je napomenula da će Grad Varaždin nastaviti poticati razvoj poduzetništva.

Ravnateljica POU Varaždina Lana Velimirović Vukalović predstavila je Akademiju za poduzetništvo kroz proteklih pet godina i najavila novu grupu polaznika koji kreću s nastavom 28. studenog 2022. godine, a koji će biti odabrani kroz Javni poziv koji završava 16. studenog u 00:00 sati.

 

U nastavku programa Kristina Detelj, dr.sc. i Ivana Fojs su u ime Radne skupine koju predvodi POU Varaždin predstavile preliminarne rezultate mapiranja kulturnih i kreativnih industrija (KKI) na području Varaždinske županije s naglaskom na grad Varaždin, a Marko Zlonoga iz REGEA predstavnio je Novi Europski Bauhaus.Kao poduzetnici u području KKI predstavili su se spoken word pjesnikinja Ena Rajić, vlasnica brenda BITE-ART Ana Šerić, stručnjak za proširenu stvarnost i vlasnik tvrtke HOLOFICITION Filip Šarić, fotograf i bivši polaznik Akademije za poduzetništvo Darko Mareš i autorice digitalne platforme znanja Skill-Box Lida Hamar Paladin i Ivana Radovniković Marković.

Nakon službenog dijela odnosno izlaganja uslijedilo je neformalno druženje.