15. prosinac 2018. | Autor: ddretar

Uspješan košarkaši turnir sv. Nikole

Ženski košarkaški klub Vindi iz Varaždina bio je proteklog vikenda domaćin prvog međunarodnog Turnira sv. Nikola koji je u maloj dvorani Arene uz Dravu okupio osam ekipa djevojčica do 15 godina iz Slovenije i Hrvatske. 

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u subotu navečer uručio je pehar pobjedničkoj ekipi Felix iz Zasavja iz Slovenije koja je u finalu uvjerljivo pobijedila ekipu Bistre iz Molva. Treće mjesto pripalo je ŽKK Folka iz Borovja a četvrto ŽKK Zagreb. Domaće mlade košarkašice iz ŽKK Vindi zauzele su peto mjesto iskoristivši turnir za unapređenje igre i stjecanje iskustva.

Posebnu draž turniru dala je svojom dolaskom Biserka Petrović, majka legendarnog Dražena Petrovića, najboljeg europskog košarkaša svih vremena. Turnir su pratili i uručili nagrade najboljima Korana Longin-Zanze, bivša hrvatska košarkašica, članica hrvatske košarkaške reprezentacije, Predrag Šarić, otac Darija Šarića, bivši hrvatski košarkaš, povremeni državni reprezentativac i najbolji strijelac Šibenke u povijest te suigrač Dražena Petrovića, Veselinka Šarić, majka Darija Šarića, bivša hrvatska košarkašica i legendarna igračica šibenskoga Elemesa.

Svi gosti pohvalili su organizaciju turnira te uvjete koje pruža varaždinska dvorana Arena uz Dravu.