10. svibanj 2018. | Autor: Dražen Dretar

Uspjela vježba operativnih snaga Civilne zaštite

U četvrtak je u Varaždinu uspješno održana velika vježba operativnih snaga Civilne zaštite Grada Varaždina pod naslovom U rukama anđela. 

Ukupno 80 sudionika vježbe, članova Županijskog centra 112, Policijske uprave Varaždinske, Javne vatrogasne postrojbe, Gradske vatrogasne zajednice, Zavoda za hitnu medicinu, Gradskog društva Crvenog križa te Hrvatske gorske službe spašavanja izveli su vrlo kompleksnu vježbu na čak tri lokacije.

 

Na rotoru u Ulici Miroslava Krleže izvedena je simulacija istjecanja otrovnog plina, a na susjednoj zgradi eksplozije gradskog plina. Okupljeni građani mogli su na djelu vidjeti saniranje istjecanja otrovnog plina, dekontaminaciju i spašavanje ozlijeđenih, spašavanje građana s viših katova autoljestvama te jastukom za skakanje. Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Biškupec i Kučan Gornji vježbali su unutarnju navalu i gašenje požara stana na sedmom katu zgrade. Vježba je završila simulacijom požara u šestoj osnovnoj školi, evakuacijom učenika te spašavanjem stradalih iz ruševinama.

Kako su ocijenili načelnik stožera Civilne zaštite Zlatan Avar i  voditelj vježba Ivica Labaš, vježba je u potpunosti uspjela i mnogobrojnim okupljenim građanima pokazala potpunu spremnost i opremljenost operativnih snaga da djeluju u realnim situacijama.