11. travanj 2022. | Autor: dd

Uskrsni paketi za najpotrebitije umirovljenike

U ponedjeljak, 11. travnja 2022. godine u 10 sati ispred prostorija Udruge umirovljenika Grada Varaždina (Kolodvorska 18), zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je zajedno s upraviteljicom Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Natalijom Martinčević i  predsjednikom Povjerenstva za umirovljenike i starije  osobe Grada Varaždina Vladimirom Kozjakom prisustvovao  isporuci 300 prigodnih uskršnjih paketa varaždinskim umirovljenicima.

Grad Varaždin i Zaklada solidarnosti Grada Varaždina osigurali su 30 tisuća kuna  za prigodne uskršnje pakete koje će Udruga umirovljenika Grada Varaždina podijeliti najpotrebitijim umirovljenicima.

Upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Natalija Martinčević tom prilikom  je istaknula: Drago mi je da prva aktivnost koju provodim kao novoimenovana upraviteljica zaklade je upravo posvećena umirovljenicima.  Zaklada i Grad su ove godine osigurali 300 paketa za naše drage umirovljenike. Razveselit ćemo njima najpotrebitije umirovljenike kojima Grad Varaždin uvijek posvećuje veliku pažnju., a tako će biti i nadalje. Slijedi cijeli niz aktivnosti ne samo prema umirovljenicima već i prema studentima, socijalno ugroženim građanima i svim ostalin ranjivim skupinama.

Tom prigodom zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je rekao:  Zadovoljstvo mi je početi dijeliti ove pakete umirovljenicima kojima je danas najteže. Cijene energenata i namirnica strahovito povećavaju pa je svaka pomoć umirovljenicima dobrodošla. Ova gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Nevenom Bosiljom  i svim našim partnerima stvarno se trudi da baš njima, umirovljenicima i najranjivijim skupinama olakša život. Povećali smo božićnice, povećali smo uskrsnice, dijelimo pakete a donijeli smo i zaključak  o subvencioniranju računa za čistoću. – rekao je Marković i dodao da se radi na modalitetu kako će se organizirati ljetovanje za umirovljenike. Grad Varaždin godišnje za potrebe umirovljenika izdvaja više 2 milijuna kuna, a vidjet ćemo da li se ta granica može još pomaknuti da još više ljudi dobije subvencije.

Na prigodnim uskrsnim paketima i svemu što Grad čini za umirovljenike zahvalili su Vladimir Kozjak, predsjednik Povjerenstva za umirovljenike i starije osobe Grada Varaždina te Nevenka  Kobal, zamjenica predsjednika Udruge umirovljenika koja je napomenula da će paketi biti podijeljeni po podružnicama udruge najpotrebitijim umirovljenicima.