30. ožujak 2021. | Autor: ddretar

Za Uskrs slanoga, i slasnoga i slatkoga za 500 varaždinskih umirovljenika

Grad Varaždin zajedno sa Zakladom solidarnosti Grada Varaždina i Udrugom umirovljenika Grada Varaždina organizirao je u utorak podjelu 500 uskrsnih paketa varaždinskim umirovljenicima. 

Pakete sa šunkom i ostalim prigodnim prehrambenim artiklima Udruga umirovljenika će podijeliti najpotrebitijim članovima po svojim podružnicama. Početku podjele prisustvovao je i gradonačelnik Ivan Čehok koji je rekao: U dogovoru s Udrugom umirovljenika došli smo do spoznaje da mnogo umirovljenika ove godine neće moći van zbog „lockdowna“ pa neće moći sami nabaviti potrebne namirnice za Uskrs. Sami su proširi krug onih kojima i inače svake godine uz Uskrs darujemo paket. Teže pokretni umirovljenici ili oni koji ne izlaze van iz zdravstvenih razloga ne trebaju sada brinuti jer će dobiti paket. To je oko 60 posto ukupnog članstva Udruge umirovljenika koja je najbolja organizacija u Varaždinu. – pohvalio je gradonačelnik rad udruge dodavši da se u paketima kojima će se razveseliti umirovljenike nalazi „i slanoga, i slasnoga i slatkoga“.

Podjeli paketa prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Zlatan Avar i Sandra Malenica, a nakon predstavnice Zaklade solidarnosti Darinke Hajduk Vučić, u ime umirovljenika zahvalio se predsjednik udruge Viktor Mrzlečki: Ovo godine je veći broj paketa, čak 500 paketa smo dobili za podijeliti. Prošle godine je bilo 300, ali smo gradonačelnika zamolili da povisi taj broj u ovoj krizi kako bi mogli obuhvatiti što više umirovljenika. Zahvalan sam što je prihvatio tu inicijativu kojom ćemo razveseliti puno naših članova.  – rekao je predsjednik udruge Mrzlečki objasnivši da je za svaku od jedanaest podružnica izračunat poseban koeficijent po kojem su podijeljeni paketi. Svaka podružnica ima komisiju za socijalnu skrb koja će na terenu podijeliti pakete uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.