15. listopad 2019.

Uskoro početak radova na vrtiću u Kućanu Donjem

U društvenom domu u Kućanu Donjem danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji i opremanju objekta dječjeg vrtića u Kućanu Donjem.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Čehok i Danijel Risek, predstavnik izvođača i direktor tvrtke Hidroing. Potpisivanju je nazočila i ravnateljica DV Varaždin Jasenka Husnjak koja je istaknula kako će novi objekt u Kućanu zadovoljiti prostore za četiri nove odgojne skupine, dvije jasličke i dvije vrtićke. Istaknula je i kako je upravo to najveća vrijednost ovog projekta budući da u Kućanu nikada do sada  nije bilo jasličkih skupina.

„Prema projektnom troškovniku cijena izgradnje je oko 7 milijuna kuna, od kojih se gotovo 80 posto troškova pokriva iz europskog fonda dok ostatak sredstava osigurava Grad Varaždin. Obzirom da je vrtić do sada cijelo vrijeme bio u prostoru škole, a ti prostori su potrebni školi, ovom izgradnjom dobit ćemo zapravo dva nova objekta, novi vrtić i škola ponovno svoje prostore“ – rekao je gradonačelnik Čehok. 

Radovi na novom vrtiću započinju čim se izvođač uvede u posao, a rok za građevinske radove je 6 mjeseci . Nakon toga slijedi opremanje prostora koje bi moglo potrajati još nekoliko mjeseci  budući da se radi o složenom i osjetljivom opremanju prostora koji je namijenjen za boravak i odgoj djece. Kapacitet objekta će biti za oko 60-tak djece što će biti dovoljno i za Kućan i okolna naselja gdje su do sada postojale liste čekanja.