20. siječanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Uskoro nova parkirališna mjesta u Trakošćanskoj i na Malom placu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u utorak je uz pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Roberta Krajcera u Gradskoj vijećnici održao sastanak s predstavnicima stanara većine zgrada u Trakošćanskoj ulici i Ulici Braće Radića na kojem su im prezentirani prijedlozi uređenja novih, besplatnih parkirališnih mjesta.

U Trakošćanskoj ulici prijedlogom je predviđeno uređenje 24 novih parkirališnih mjesta s lijeve strane Trakošćanske, odmah nakon raskrižja s Ulicom Braće Radića, uz istovremeno izmještanje postojećeg nogostupa iza parkirališnih mjesta. Također, gradonačelnik i pročelnik iznijeli su prijedlog i prezentirali projekt uvođenja novih 20 parkirališnih mjesta na istočnom dijelu Malog placa, pri čemu bi se parkiranje na tome mjestu dopustilo od 15 h do 8 h ujutro. Na obje lokacije predviđen je i dio parkirališnih mjesta za invalide (4 parkirališna mjesta).

Pozvani predstavnici stanara izrazili su zadovoljstvo predloženim pa će se, ovisno o vremenskim uvjetima, pristupiti izvođenju radova. „Postignut dogovor još je jedan dokaz kako Grad Varaždin dobrom, dvosmjernom komunikacijom uspješno rješava probleme svojih građana i kontinuirano radi na proširenju komunalne i prometne infrastrukture. Ostaju nam još razgovori sa stanarima Trakošćanske na zapadnom dijelu. Grad planira i proširenja parkirališta u Krležinoj, Koprivničkoj, između Tesline i Boškovićeve, u Zrinskih i Frankopana.“ – rekao je gradonačelnik.