17. kolovoz 2023. | Autor: dd

Uručenje iskaznica pripadnicima Prometne jedinice mladeži

U četvrtak, 17. kolovoza, u Policijskoj upravi varaždinskoj svečano su uručene iskaznice novim pripadnicima Prometne jedinice mladeži, osposobljenih za poslove nadzora i upravljanja prometom za vrijeme održavanja  manifestacije „Špancirfest 2023“.

Nove pripadnike Prometne jedinice mladeži pozdravili su voditelj Službe za javni red i sigurnost  Policijske uprave varaždinske Robert Rožmarić, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković te voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske Danijel Posavec.

 

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković čestitajući na uspješno završenoj edukaciji, zaželio je puno uspjeha u radu svim pripadnicima Jedinice. „Počinjete s radom sutra, od samog otvorenja „Špancirfesta“ i imate vrlo odgovornu ulogu i zadatak -  pomoći našim sugrađanima i gostima da se lakše i sigurnije kreću te da se što bolje osjećaju u Varaždinu. Siguran sam da ćete svi biti na visini zadatka“ rekao je zamjenik gradonačelnika i zamolio  pripadnike Jedinice da budu ljubazni i susretljivi te da pokušaju što mirnije riješiti sve eventualno nastale probleme, a u slučaju većih problema da se s povjerenjem obrate policijskim službenicima.

 

Voditelj Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske Robert Rožmarić također je svim pripadnicima Prometne jedinice mladeži zaželio puno uspjeha u radu. „Svi ste uspješno završili ovu edukaciju, a ono što mi  i građani očekujemo od vas, jest da budete marljivi, stručni, aktivni i nadasve korektni prema svim sudionicima u prometu i drugim građanima s kojima ćete biti u kontaktu“ rekao je voditelj Službe Rožmarić

 

Pripadnicima Prometne jedinice mladeži obratio se i Danijel Posavec, voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske. „Očekujemo da poslove koji su vam povjereni obavljate odgovorno. Osim što predstavljate naš grad, predstavljate i policiju. Primitkom ovih iskaznica vi postajete službene osobe čije znakove i zapovjedi moraju poštivati svi sudionici u cestovnom prometu. U slučaju nepoštivanja naredbi i znakova koje daju pripadnici Prometne jedinice mladeži, policija ima mogućnost prekršajno sankcionirati vozače vozila zatečene u prekršaju, kao da se radi o nepoštivanju znakova i zapovijedi koje daju policijski službenici“ istaknuo je voditelj poslova Posavec.

 

Pripadnici jedinice bit će odjeveni u bijele službene odore s oznakama, a svojim savjetima i informacijama bit će od pomoći svim gostima i sudionicima u prometu.

 

Grad Varaždin je jedan od prvih gradova koji je u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom započeo sa programom ustroja Prometne jedinice mladeži Grada Varaždina. Kroz dugogodišnje praćenje efekata rada Prometne jedinice mladeži Grada Varaždina nedvojbeno se pokazalo da su svojim radom i prisutnošću na prometnicama Grada Varaždina opravdali svoje postojanje, prvenstveno radi znatno povećane sigurnosti svih učesnika u prometu. Sredstva za opremanje i financiranje Prometne jedinice mladeži osigurana su u proračunu Grada Varaždina.