19. studeni 2018. | Autor: Maja Hrešć

Uručeni ugovori o bespovratnoj financijskoj potpori obrtnicima i poduzetnicima

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je uz zamjenika Zlatana Avara i pročelnika Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Tomislava Bogovića, u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu svečano uručio ugovore o dodjeli bespovratne financijske potpore Grada Varaždina svim obrtnicima i poduzetnicima koji su ostvarili pravo iz Projekta „Poduzetnički fond Grada Varaždina 2018“. 

Ove godine Grad je dodijelio 2.045.000,00 kn potpore za 178 obrtnika i trgovačkih društava s područja  Grada Varaždina. Bespovratnom financijskom potporom u iznosu od 8, 12 ili 15 tisuća kuna Grad Varaždin vodi aktivnu politiku poticanja gospodarskog razvoja s naglaskom na razvoj malih i srednjih poduzetnika i obrtnika koji čine najveći broj gospodarskih subjekata na području Grada. 
Gradonačelnik je svim poduzetnicima iskreno čestitao: "2016. godine smo imali 33 poduzetnika, prošle godine 65, a sada 178. Sudeći prema ovom trendu možemo reći da je varaždinsko poduzetništvo izdržalo krizu. Naši su poduzetnici preživjeli, to je dokaz da su žilavi i hrabri i što je najvažnije, imaju nove ideje. Također, raduje me da je jako puno onih koji su uspjeli zaposliti i druge. Raduje me što ima puno žena obrtnica, ali i mladih, čak preko 50 posto. Od poduzeća s jednim zaposlenim, samozaposlenim, informatičkih tvrtki, obrta, većih, srednjih i manjih poduzeća, u gospodarskom presjeku, baš ono što Varaždin jest, grad u kojem mogu koegzistirati svi vidovi poduzetništva. Varaždinsko gospodarstvo polako ide gore, ne samo prema ovim pokazateljima i trendovima, već kad pogledamo i prema zahtjevima za građevinske dozvole u gradu, kojih je sad puno više nego prije. Zona Brezje se razvija, Tehnološki park se uređuje, kino Dom će se pretvoriti u Centar za kreativnu industriju, i prihvaćamo sve nove ideje. Mi ćemo nastojati i idućih godina izdvajati sredstva. Do sada je bilo pravilo da poduzetnici koji su ove godine dobili bespovratna sredstva, ne mogu aplicirati za istu u iduće tri godine, ali obećajem da ćemo izmijeniti postojeću odluku i da ćete moći aplicirati ponovo za dvije godine. Toplo se nadam da vas za dvije godine neće biti 185 već 365".