26. listopad 2023. | Autor: dd

Uručene plakete Veliko srce Varaždina za 2023. godinu

Veliko srce Varaždin – naziv je nagrade, plakete koje dodjeljuje Dječje gradsko vijeće Grada Varaždina za izvanredna postignuća i istaknute uspjehe na području međusobnog pomaganja, vršnjačke pomoći, međugeneracijske solidarnosti, promicanja i poštivanja dječjih prava, te odraslim osobama koje su se posebno i iznadprosječno istakle u ostvarivanju dječjih prava.

Svečano uručenje plaketa dobitnicima iz varaždinskih osnovnih škola upriličeno je danas,  na Međunarodni dan pomaganja,  u četvrtak, 26. listopada 2023. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“.

Plakete su uručili Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i Lovro Ledenko predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Varaždin, a svečanost je vodila Bella Sedlar, zamjenica predsjednika DGV-a

Dobitnici Velikog srca Grada Varaždina su: iz I. OŠ: Maksim  Zrnić, Laura  Domislović i Karla Kaniški, iz II.OŠ Ema Čumbrek i Tena Fischer, iz III. OŠ nagrađen je razred 3. B, Matija Vincek dobitnik je Velikog srca iz IV. OŠ a Kristina Domjan i Lucija Gomaz iz V. OŠ. Iz VI. OŠ Veliko srce Grada Varaždina dobili su Elena Novak, Aurora Hajdin i Alina Nemet, a iz VII. OŠ Bruna Brumec, Dea Grahek, Ema Borovec i Iva Žirković. Među dobitnicima nagrade su i dvije učiteljice Suzana Kućar i Rosana Štrocinger.

Prema kriterijima Dječjeg gradskog vijeća prijedloge s kratkim obrazloženjem za dodjelu nagradu prikupljali su članovi Dječjih foruma u svakoj školi. Rad Dječjeg vijeća koordinirala je  dugogodišnja voditeljica Dječjeg foruma Varaždin Dubravka Novak koja je između ostalog napomenula da Grad Varaždin jedini u Hrvatskoj ima ustanovljenu takvu nagradu kojom se nagrađuju djeca za primjere solidarnosti, međusobnog pomaganja, vršnjačke pomoći i poštivanje dječjih prava.

Čestitajući dobitnicima Velikog srca Grada Varaždina predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, prenio je i čestitke gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja te je istaknuo: S ovim nagradama nećemo promijeniti svijet, ali s ovim vašim malim doprinosom koje je zapravo velik u vašim školama i sredinama vi ćete pokazati onim velikim političarima da je moguć humaniji, ljudskiji i bolji svijet. Pokazat ćete da svi mi zajedno možemo izgraditi društvo u kojem ćete i vi biti ravnopravni, te biti budućnost ali i sadašnjost. Prenosim vam i našu želju da i dalje surađujemo s vama, da vas  dalje slušamo i čujemo te podržavamo u radu. Nadam se da ćemo nastaviti ovu lijepu tradiciju i u budućnosti.– rekao je predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki obraćajući se djeci, ali i okupljenim roditeljima. Svečanosti uručenja nagrada Veliko srce Varaždina nazočila je i Danijela Vusić, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina.