30. prosinac 2019. | Autor: Maja Hrešć

Uručene nagrade Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

U Salonu Gradske vijećnice u ponedjeljak se održala svečanost dodjele nagrada i priznanja Turističke zajednice grada Varaždina, Čovjek – ključ uspjeha u turizmu. Priznanja i novčane nagrade najboljim djelatnicima iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti uručio je gradonačelnik Grada Varaždina i predsjednik TZGV-a, dr. sc. Ivan Čehok.

Čovjek – ključ uspjeha u turizmu nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice, koji se provodi s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz ovu su akciju obuhvaćene djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije te one koje neposredno utječu na podizanje kvalitete usluga u turizmu. 

Gradonačelnik se prije uručenja priznanja obratio svim nagrađenima prigodnim riječima: „Jako je važno da svi zajedno shvatimo kako, ako igdje, onda u turizmu, je potrebno napraviti sinergijski učinak služenja zajednici svih nas. Turizam je takva djelatnost u kojoj doista nije moguće bilo što napraviti trajnim uspjehom bez suradnje svih. Moguće je napraviti dobre projekte, moguće je čak imati turistički, financijski i gospodarski rast, ali ako on nije utemeljen i ako nije koordiniran s lokalnom zajednicom u kojoj nastaje turistički proizvod, onda je dugoročno neisplativ. To se najbolje potvrđuje već sad u hrvatskom turizmu da tamo gdje nije usidren turistički proizvod u lokalnu zajednicu, ona postaje njegova kočnica. Ono što je naša prednost je da ipak svi zajedno kreiramo naš turistički proizvod i na on nastaje u sinergiji sviju nas i tako će biti i dalje. Najvažnije je da stvaramo turističku ponudu koja odgovara našim građanima. Bit će uvijek pitanja i onih koji drugačije gledaju na stvari, ali kad uzmete u cjelini, svi naši turistički proizvodi i projekti su dio svih nas Varaždinaca. Ono što je također dobro jest da ovdje u Gradu Varaždinu promičemo upravo tu sinergiju svih službi – među nagrađenima imamo policijskog djelatnika, vrtlara, turističke vodiče, pa čak i našeg notara. Pozdravljam daljnju suradnju i molim vas budite i dalje inicijativni. Svima zahvaljujem na vašem predanom radu, a vama i vašim obiteljima želim svako dobro i još puno turističkih uspjeha u idućoj godini.“ – rekao je gradonačelnik prilikom dojele nagrada.

 

POPIS NAGRAĐENIH U AKCIJI ČOVJEK – KLJUČ USPJEHA U TURIZMU U 2019.:

KATEGORIJA TURISTIČKI ANIMATOR 

Krunoslav Čolo

KATEGORIJA TURISTIČKI VODIČ 

Silvija Fošnjar

KATEGORIJA DJELATNIK PRODAJE I MARKETINGA U TURIZMU 

Martina Višnjić, Park Boutique Hotel

KATEGORIJA RECEPCIJSKI DJELATNIK

Karolina Vupora, Hotel Varaždin d.o.o.

KATEGORIJA KONOBAR

Brankica Vitez, Hotel Varaždin d.o.o.

KATEGORIJA KUHAR

Nikola Domislović, Park Boutique Hotel

KATEGORIJA HOTELSKOG DOMAĆINSTVA

Davorka Hrnčić, Turist d.o.o.

KATEGORIJA POLICIJSKI DJELATNIK

Miroslav Međimurec, PU Varaždinska

KATEGORIJA ČISTAČ

Ivica Hosni, Čistoća d.o.o.

KATEGORIJA HORTIKULTURNI DJELATNIK

Ivan Marčec, Parkovi d.d.