12. siječanj 2021. | Autor: ddretar

Uručena priznanja Čovjek ključ uspjeha zdravstvenim djelatnicama

Ovo nije priznanje meni osobno, već je to priznanje svim medicinskim sestrama i tehničarima hitnog prijema koji se svakodnevno bore s covid virusom ne pitajući za radno vrijeme i dodatne smjene. Sve se radilo na dobrobit naših pacijenata. 

– tim riječima zahvalila je Nevenka Ivek, glavna sestra hitnog prijema na dobivenom priznanju  Čovjek - ključ uspjeha koje je njoj i doktorici Elizabeti Dvorski u utorak u bolnici uručio gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.

Kako je uvodno objasnila Jelena Toth, direktorica ureda Turistička zajednica Grada Varaždina ove je godine dodijelila priznanja u 12 kategorija, a dvije nagrade su dodijeljene zdravstvenim djelatnicama. Kako nagrade nisu mogle biti uručene na svečanosti, nagrade su dobitnicama uručene u utorak u zgradi interne Opće bolnice Varaždin.

Čestitajući dobitnicama priznanja gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok je naglasio: Zdravstvo je povezano sa brojem dolazaka turista i turističkim noćenjima. Svatko se želi osjećati zdravstveno sigurno u zemlji u koju ide. U godini pandemije Grad Varaždin i Turistička zajednicu su odlučili dodijeliti nagrade i zdravstvenim djelatnicima za koje mislim da su došle u prave ruke i ja im na tome čestitam.

Komentirajući dodjelu priznanja ravnatelj  dr. Kudelić najavio je da je od nadležnog ministarstva zatraženo  da varaždinska bolnica dobije privremeni status covid-bolnice: Budući da smo mi u Varaždinu imali odmah iza jedine covid-bolnice u Hrvatskoj najveći broj hospitaliziranih pacijenata, u jednom trenutku to je bilo blizu tristo, i budući da je više od 50 posto pacijenata liječenih u bolnici pacijenti s covid-bolešću, predložili smo ministarstvu zdravstva priznavanje privremenog statusa covid- bolnice. Ovo priznanje Turističke zajednice Grada Varaždina samo potvrđuje ono što mi nažalost znamo, a to je da smo zadnjih nekoliko mjeseci bili zaista covid-bolnica. – rekao je dr. Nenad Kudelić, ravnatelj varaždinske bolnice.