20. studeni 2023. | Autor: dd

Uređuju se novi POS-stanovi u Hrašćici

Do 15. veljače 2024. godine bit će završeno još 12 stanova u naselju Hrašćica, u Ulici Vjekoslava Cerovečkog koji se grade po sustavu poticane stanogradnje.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je u pratnji Romana Veršića, ravnatelja Javne ustanove Gradski stanovi obišao je danas, u ponedjeljak 20. studenog 2023. godine gradilište te je tom prilikom rekao: Uz postojećih već izgrađenih 36 stanova u ovom varaždinskom naselju, još 12 mladih obitelji imat će priliku doći do „krova nad glavom“ preko sustava APN-a odnosno POS-izgradnje. Već su raspisani natječaji pa kad se završe ovi, počinje izgradnja nove zgrade s 23 stana na lokaciji   iza Konzuma prema crkvi Dobrog Pastira, u Ulici Ivana Petrovića Napomuka. Ako će sve ići po planu, tamo ćemo kroz nekoliko godina imati veće naselje sa 180 stanova. – rekao je gradonačelnik Bosilj najavivši novi poziv za prijavu građana za stanove u sustavu poticane društvene izgradnje. Pozvao je mlade obitelji da se jave u JU Gradski stanovi Varaždin te da se na vrijeme uključe.

Roman Veršić, ravnatelj JU Gradski stanovi naveo je da se s radovima počelo 15. listopada ove godine, a rok izgradnje stanova u Hrašćici  je  15. veljače 2024. Gradi se 12 stanove prosječne površine 110 kvadratnih metara. Jedan je stan prodan po postojećoj POS-listi, a preostali stanovi dati će se u najam uz mogućnost otkupa. Četiri stana predviđena su za liječnike kao poticaj da se zadrže u Varaždinskoj županiji. Ostali stanovi bit će ponuđeni na tržištu za prodaju. Cijena stana po kvadratnom metru je 1450 eura, a cijene stanova kreću se između 150-160 tisuća eura. – naveo je Roman Veršić te spomenuo da se u anketi za POS-ove stanove prijavilo više od 300 zainteresiranih, od kojih je polovica zainteresirana za najam uz mogućnost otkupa. Grad Varaždin je s više od 500 izgrađenih stanova najjači u Hrvatskoj u POS-izgradnji, spomenuto je prilikom obilaska gradilišta u Hrašćici.