04. rujan 2018. | Autor: Dražen Dretar

Uređeno igralište u Jalkovcu

Mještani prigradskog naselja Jalkovec u Varaždinu imat će u svom kvartu krasno uređeno igralište gdje se mogu rekreirati i baviti sportom građani svih uzrasta. 

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok sa zamjenikom Zlatanom Avarom, te predsjednikom MO Robertom Vugrinom, vijećnikom Josipom Drevenom i Denisom Mladenovićem iz Zajednice športskih udruga u utorak se, unatoč kiši,  uvjerio u kvalitetu izvedenih radova.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok je tom prigodom izjavio: Stavili smo si u plan obnoviti dječja i sportska igrališta koja  nisu obnavljana dugi niz godina. Molim građane za razumijevanje jer sve nije moguće obnovi za nekoliko mjeseci. Krenuli smo s igralištima u prigradskim naseljima, pa smo eto već uredili igrališta u Poljani i u Jalkovcu. Već smo dogovorili s poduzećem Parkovi, koje vodi brigu o igralištima, da raspiše još jednu nabavu do kraja godine. Postavit ćemo i takozvane street workout-ove na tri mjesta u gradu. Kao što smo uredili igralište u Hrašćici, nastavit ćemo s uređenjem ostalih većih igrališta svih klubova koji djeluju u gradu. Nadamo se da ćemo u dvije godine obnoviti sva sportska, rekreativna i dječja igrališta.

Kad govorimo o Jalkovcu moram se osvrnuti na nedavne prozivke. Naglašavam da se jako puno radi po mjesnim odborima. U Jalkovcu smo mjesnom odboru odnosno vatrogascima dali na korištenje zgradu gdje će se urediti vatrogasni dom nakon trideset godina čekanja. Uz uređenje igrališta, spomenimo i uređenje šetnice uz Plitvicu. Prema tome, mi smo u nekoliko mjeseci poduzeli više nego što se prije poduzelo u sedam godina.

Predsjednik Mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin također je bio zadovoljan viđenim.: Ovo je jedan vrlo pozitivan iskorak prema tome da se Jalkovec transformira u moderno prigradsko naselje. Gradonačelnik je naveo nekoliko projekata za koje se nadam da će također biti vrlo skoro realizirani.

Denis Mladenović izrazio je zadovoljstvo što se igralište obnovljeno u vrlo kratkom roku: To je posljedica suradnje više tvrtki i ustanova. U obnovi igrališta sudjelovali su PZC, Crtorad i Zajednica sportskih udruga, koš je donacija sportske dvorane Arene Varaždin. Naš sljedeći zadatak bit će svojevrsno obnavljanje popularno igralište „Štuk“ u dijelu grada uz Ulicu Eugena Kumičića kojeg Varaždinci nazivaju Teksasom.