19. studeni 2018. | Autor: ddretar

Uređeno igralište u Donjem Kućanu prije roka

U Donjem Kućanu uređeno i obnovljeno dječje igralište obišli su u ponedjeljak gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar te Damir Habijan predsjednik i Danijel Kuserbanj, član Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Prilikom obilaska igrališta gradonačelnik Čehok je izjavio: Mi smo ove godine počeli s obnovom svih dječjih igrališta. Sami smo sebi stavili u zadaću da u roku od dvije godine obnovimo sva igrališta jer ona, na žalost, dugo vremena nisu bila uopće obnavljana. Odlučili smo neka dopuniti i dograditi odnosno postaviti nova. To već radimo pa smo ove godine obnovili već petnaestak . Kućan je bio na redu krajem ove godine ili početkom slijedeće. S obzirom na pritužbe građana na dotrajalost i starost igrališta odlučili smo postojeće igralište malo obnoviti i kupiti nova igrala već sada u  jedanaestom mjesecu. Nama je potrebna suradnja građana. Mi sami ne možemo znati što se od nas očekuje. Tamo gdje nam se jave građani mi ćemo nastojati i prije roka to napraviti. Molim sve za  strpljenje jer već na proljeće će sva igrališta biti pregledana, obnovljena i dograđena gdje je to potrebno. Imamo i zahtjev da vidimo kako će izgledati dječji vrtić, da se podigne kvaliteta usluge pa ćemo sa stručnjacima vidjeti kako će se dograditi i urediti vrtić. Prijava tog vrtića na mjeru 7.4.1 je propala, aplikacija nije prihvaćena i pa smo je ponovili. Postavit ćemo i ogradu  tako da djeca više neće imati slobodan pristup na prugu. Dakle, sve ono što su građani tražili mi ćemo u roku dva mjeseca ovdje ispuniti. – izjavio je Čehok.

 

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan također je apelirao na strpljenje građana  te dodao kako su građani upozorili na nezaštićen pružni prijelaz. Izvijestio je kako je s pozicije predsjednika Gradskog vijeća uputio HŽ-u apel da se što hitnije postavi određena signalizacija kojom bi se poboljšala sigurnost prometa na tom prijelazu blizu škole i vrtića.