26. rujan 2018. | Autor: Dražen Dretar

Uređeno dječje igralište u Hrašćici

U srijedu su završeni radovi na uređenju dječjeg igrališta u Hrašćici.

Iz nogometnog igrališta i mjesnog doma u Hrašćici postavljena su igrala, vrtuljci, njihaljke, penjalice i klackalice te podloge koje će osigurati sigurnost djece. Radove su izveli djelatnici Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Parkova. Vrijednost cjelokupnog uređenja je nešto viša od 50 tisuća kuna. Kako bi se uvjerili što je sve učinjeno i što još treba u srijedu su Mjesni odbor Hrašćica posjetili gradonačelnik Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, direktor Parkova Alen Runac i drugi.

- Odlučili smo da u dvije godine mandata uredimo, obnovimo ili izgradimo sva dječja igrališta prema zahtjevima mjesnih odbora, odnosno samih građana, što znači da slušamo građane i one najmlađe te njihove mame, tate, bake i djedove, zapravo sve one koji provode slobodno vrijeme u igri s djecom na igralištima. Ovo dječje igralište je novo igralište u Hrašćici, a sad na jesen krećemo s još deset lokacija igrališta gdje ćemo ili dograditi ili obnoviti ili zamijeniti stara igrala koja nisu adekvatna. To zapravo znači da ćemo u prvoj godini mandata uredit gotovo sva igrališta na području Grada, a uz dječja igrališta kreće se i u obnovu sportskih igrališta - istaknuo je gradonačelnik prilikom obilaska igrališta.

Predsjednik MO Hrašćica i gradski vijećnik Damir Laljek izrazio je zadovoljstvo uređenjem igrališta kojem se najviše vesele obitelji s djecom te je izrazio nadanje kako će Grad Varaždin i nadalje nastaviti voditi brigu o tom prigradskom naselju.