19. rujan 2019. | Autor: ddretar

Uređenje vrtića Aleja i Biškupec

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Jasenka Husnjak izvijestili su u četvrtak novinare o radovima koji su izvedeni na uređenju vrtića u Aleji kralja Zvonimira i u Biškupcu.

U vrtiću Aleja uređena je sportska dvorana i postavljeni su podovi, a u Biškupcu je saniran krov i postavljena klimatizacija.

Prilikom obilaska vrtića u Aleji gradonačelnik Čehok je izjavio: Nije važno samo energetski obnoviti objekte, za što koristimo sredstva europskih fondova, već je također važno s vremenom urediti objekte iz nutra. Ovu uređenu sportsku dvoranu koja nije dirana godinama, sada uz djecu mogu koristiti i građani i udruge po povoljnim cijenama. Postupno ćemo urediti unutrašnjost drugih objekata. Uz Aleju, uređen je i krov u Biškupcu pa nam preostaje još da riješimo situaciju s vrtićem u Koprivničkoj. Ono što smo i najavili da ćemo u četiri godine urediti sve vrtiće sustižemo ritmom energetske obnove, a postupno uređujemo unutrašnjost vrtića. S vremenom će na red doći svi vrtići gdje ćemo stavljati podove, mijenjati namještaj, didaktička sredstva i sve što je potrebno kao i vanjskih igrališta. Važno je naglasiti da smo to sve učinili sredstvima grada ili vrtića i da za to nismo dizali cijene smještaja djece.

Gradonačelnik je zahvalio djelatnicima vrtića i roditeljima za razumijevanje, a ravnateljica Jasenka Husnjak je pojasnila: Dvorana je bila u vrlo derutnom stanju, krov je prokišnjavao. Pažljivim planiranjem osigurali smo sredstva za uređenje dvorane te postavljanje podova.  Po završetku energetske obnove mogli smo krenuti u taj posao i danas možete vidjeti kako je dvorana lijepa, čista i potpuno uređena. U Biškupcu smo sanirali krov te postavili klimu. I dalje ćemo planirati sredstva i postupno uređivati sve dječje vrtiće u gradu. Rekonstrukcija dvorana stajala je 57 tisuća kuna, promjena podova 52 tisuće a sanacija krova i klima u Biškupcu oko 30 tisuća.