14. studeni 2012.

Uređenje Kučana u punom jeku

kučan image kučan2

14.11.201.-Od prošlog mjeseca u Gornjem Kučanu traju radovi na sanaciji prometnica  nakon izgradnje kanalizacijskog sustava.  Kako napreduju radovi, trenutno na uređenju Varaždinske ulice -  provjerio je za svog jučerašnjeg posjeta Gornjem Kučanu varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sa svojim zamjenicima  Natalijom Martinčević i Vjeranom Radelićem, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju mr.sc. Jelenom Zrinski Berger te s predstavnicima Mjesnog odbora.
U sklopu rekonstrukcije Varaždinske ulice obnovit će se habajući sloja asfalta u dužini 2 tisuće metara, pri čemu je obnovljeno 10 tisuća i 500 četvornih metara kolnika. Izvode se i radovi na uređenju oborinske odvodnje, te izgradnji novih pješačkih staza, dužine 2 800 metara i širine metar i 20.  Ukupna vrijednost radova je oko 1,5 mil. kn a zajednička je to investicija Varkoma d.d. i Grada Varaždina.
„ Inzistirali smo da se s radovima počne od škole, zbog školaraca i najveće frekvencije prometa, a ne od Varaždina prema naselju Kučan Gornji. S Elektrom je dogovoreno da se rasvjetni stupovi, koji sada smetaju za pješačku stazu, izmaknu i vjerujem da ćemo ovim zahvatom, probleme koje su stanovnici Gornjeg Kučana imali, pogotovo na ovoj cesti konačno uspjeli riješiti i sanirati – „ rekao je gradonačelnik Habuš.
Radovima su zadovoljni i u Kučanu.
„Godinama se ovdje nije radilo ništa, prigradsko smo naselje, ali smo bili zaboravljeni od Grada. Ovo će sada za sve Kučance biti velika i pozitivna promjena. Osim što se uređuju prometnice, konačno i naši najmlađi školarci mogu sigurno do škole – organiziranim, besplatnim prijevozom kojeg financira Grad Varaždin“. – pohvalila je Grad Varaždin predsjednica Mjesnog odbora Biserka Jug.
Inače, prometnice u Kučanu  trebale bi biti uređene do 20. studenog, a  nove pješačke staze do 10. prosinca.