18. travanj 2019.

Uređene ulice u Kućan Marofu i Hrašćici

Gradonačelnik Ivan Čehok u četvrtak je sa svojim zamjenikom Zlatanom Avarom i predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Habijanom obišao novouređene Ulicu Savica u Kućan Marofu i Ulicu Matije Gupca u Hrašćici.

„Ulica Savica je bila makadamska cesta dugi niz godina, nije bila ni uređena ni asfaltirana. Sad je uređena, asfaltirana, napravljeni su slivnici i sa strane bankine. Naša je namjera da se urede sve ulice koje dosad nisu bile uređene“, rekao je gradonačelnik prilikom obilaska Ulice Savica na kojoj su radovi obuhvatili iskop, popravak propalih dijelova kolnika, nasipavanje, uređenje oborinske odvodnje i asfaltiranje u dva sloja. Vrijednost radova koje je izvela tvrtka Colas Hrvatska d.d. iznosi 416 tisuća kuna.

Stanovnici Ulice Matije Gupca u Hrašćici također od sada mogu prolaziti asfaltiranom i uređenom ulicom. „Kao što građani znaju, ove godine smo najavili veće prometne akcije, gradnje, pregradnje, rekonstrukcije križanja, kreće se i s nadvožnjakom u Gospodarskoj. Međutim, nismo zaboravili na ove manje ulice. Ulica Matije Gupca bila je posljednja makadamska ulica u kojoj ljudi već žive i sagrađene su kuće. Konačno smo je uredili, sredili oborinske vode, asfaltirali je. Odmah dalje nastavljamo i s cijelim nizom ulica koje će trebati rekonstruirati. U pripremi je Labinska ulica gdje radovi kreću idući tjedan“, izjavio je gradonačelnik. Vrijednost projekta uređenja Ulice Matije Gupca iznosi 220 tisuća kuna.