17. travanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Uređena šetnica u Dravskoj šumi

Konferencijom za novinare koja se u srijedu održala u Dravskoj šumi, gradonačelnik Ivan Čehok je uz zamjenika Zlatana Avara i direktora Varkoma Željka Bunića obilježio kraj radova na uređenju šetnice koja vodi od Bombellesovog nasipa do mosta prema Gradskom kupalištu Drava.

„S obzirom da se radi u zaštićenom području, ovdje je sve napravljeno i uređeno u skladu sa svim propisima i suglasnostima nadležnih službi. Prirodna je površina od eruptivne smjese. Puno građana, umirovljenici, mame s bebama u kolicima, invalidi, teže pokretne osobe, bunilo se da ne mogu doći po staroj hodnoj površini do Dravskih bazena, da je neosvijetljeno i da se boje prolaziti kad padne noć. Cijelo ovo područje zato će biti osvijetljeno eko rasvjetom koja ni na koji način neće remetiti bio stanište, a novina koju možemo najaviti jest da će po prvi put u Varaždinu, po uzoru na brojne europske gradove, građani moći slušati glazbu uz šetnju", rekao je gradonačelnik. Također je napomenuo da je ovo samo dio ukupnog uređenja: "Uveli smo i kanalizaciju za cijeli kompleks Gradskog kupališta Drava koje je dosad imalo septičku jamu. Kupalište će se sada početi koristiti u punom smislu jer ono nije zamišljeno samo kao kupalište, već i kao izletište, zabavište, pa će se ovdje organizirati i brojne manifestacije. Zato smo napravili sve što je potrebno u infrastrukturnom smislu da građani mogu dolaziti, a u to će se sami uvjeriti već na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada 1. svibnja."

Prema riječima direktora Varkoma, radi se otprilike o jednom kilometru primarne i sekundarne kanalizacije, od bazena, preko mosta kroz šetnicu sve do Bombellesove ulice. Postavljene su i cijevi kroz koje će ići optika, ali i električna energija. „Ovo je zajednička investicija Grada Varaždina i Varkoma u vrijednosti 1,9 milijuna kuna. Zahvat je bio poprilično velik, radovi su trajali dva mjeseca, ali vjerujem da će građani biti zadovoljni“, rekao je Željko Bunić.