15. travanj 2024. | Autor: dd

Uređena Istarska ulica i dječje igralište u Istarskoj

Konferencijom za novinare u ponedjeljak, 15. travnja 2024. označen je kraj radova te su građanima predani na upotrebu uređena Istarska ulica i dječje igralište u Istarskoj.

Novinarima se obratio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković: Ovo je jedna od mnogobrojnih ulica u Varaždinu koja je rekonstruirana u potpunosti i sa zadovoljstvom možemo reći da više nije ono što je bila – ulica bez ikakvog drva. Tvrtka Colas obavila je dobar posao u relativno kratkom roku. Obnovljeno je 370 metara kolnika a uloženo je 420 tisuća eura s PDV-om. Djelatnici Parkova posadit će 51 drvo stupastog javora i 89 grmova. Ključno je da takvim pristupom smanjujemo toplinske otoke u našem gradu. Svaku rekonstrukciju pomno proučavamo i gledamo kako dobiti najbolje rješenje za građane ali i za okoliš. Tamo gdje nije bilo drveća, mi ga sadimo i mislim da će sugrađani koji ovdje žive osjetiti koliko ovakvi nasadi mogu rashladiti  ulice. – rekao je Marković i naglasio da je izvedena kombinirana biciklistička staza te je dodao: Ovo je dio grada koji se ubrzano razvija, a na jesen će biti završen projekt podvožnjaka, ključni projekt koji čeka već 50 godina da se spoje dva dijela grada. U proljeće idemo u rekonstrukciju Ulice grada Ravensburga. Imamo puno toga napraviti u svakom dijelu grada, radimo kako treba.

Na konferenciji, kojoj su nazočili i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća i Jelena Sekelj, direktorica Parkova, direktor Varkoma Bruno Ister je rekao: Ovo je još jedan primjer uspješne suradnje Grada Varaždina i komunalnih tvrtki. Nakon što su HEP i Termoplin zamijenili svoje instalacijei i mi iz Varkoma smo zamijenili svoje cijevi jer smo znali da su dotrajale i da imamo gubitke vode. Promijenili smo 310 metara mreže i obavili pedesetak priključaka,  a Varkom je uložio oko 200 tisuća eura da se ta ulica konačno sredi. Više nećemo raditi parcijalno, radimo temeljito kako bi još više smanjili gubitke vode.

Konferencija je nastavljena na obližnjem dječjem igralištu u Svilarskoj gdje je Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća izjavio: Ovi projekti pokazuju jednu fantastičnu suradnju između Grada i gradskih komunalnih tvrtki. Ovo dječje igralište uređeno je u kvartu koji se ubrzano razvija i u koji dolazi mnogo mladih obitelji. Uvjeren sam da će ovdje  dolaziti mnogo obitelji s djecom. Uloženo je 63 tisuće eura plus PDV a time pokazali našu predanost uređenju igrališta jer je ovo već pedesetdrugo igralište u gradu Varaždinu. Oduševljeni smo postavljenim spravama i kako sve to skupa izgleda. Nadam se da će i roditelje i djecu to navesti da više vremena provode na igralište i na zraku. – naveo je Lovro Lukavečki.