01. srpanj 2019.

UMJETNIČKI KAMP U KOBLENZU

U razdoblju od 21. do 23. lipnja pet učenica Srednje strukovne škole Varaždin sa svojim nastavnicama sudjelovale su na 13. Kunstreich-u 2019., ljetnom umjetničkom kampu u Koblenzu.

Koblenz i Varaždin gradovi su  prijatelji i na poziv grada Koblenza naš grad pozvao je učenice Srednje strukovne škole koje su obrazuju u području likovne umjetnosti i dizajna da sudjeluju u umjetničkim radionicama za mlade. Tema radionica bila je „Domovina, jučer, danas, sutra“, a sudionici su mogli birati između četiri radionice: Moda, Drvorez, Crtež i Grafiti.

Učenice u pratnji nastavnica sudjelovale su u radionici drvoreza i  crteža pod vodstvom profesionalnih umjetnika iz Koblenza.

Bilo je to vrhunsko iskustvo za učenice jer su imale priliku raditi u tehnikama s kojima se do sada nisu susrele, a mentori koji su ih vodili su vrhunski umjetnici ali i pedagozi. Učenice i nastavnice imale su priliku upoznati mlade umjetnike iz Njemačke te proširiti svoje znanje i vidike.

Domaćini su se potrudili da bude ugodno i zanimljivo, ne samo korisno. Organizirali su tribinu i koncert te uz dobru zakusku  sve je proteklo u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi između gradova prijatelja, Koblenza i Varaždina.