28. kolovoz 2013.

Umjesto školskih imenika - prijenosna računala

ravnatelji i e dnevnici web

28.08.2013.-Od 2. rujna u svih sedam varaždinskih osnovnih škola u višim će razredima na stolovima nastavnika biti e – dnevnici. Varaždin će tako postati prvi grad u Hrvatskoj u kojem će dosadašnje razredne knjige biti zamijenjene prijenosnim računalima, a roditelji će svakodnevno moći pregledavati e –imenike, prateći tako ocjene, izostanke i ostale informacije vezane uz obrazovanje njihovih školaraca.
Grad Varaždin je za svako od 89 razrednih odjeljenja kupio po jedno prijenosno računalo, a za tehničku realizaciju projekta iz gradskog je  proračuna izdvojeno 500 tisuća kuna. Aplikaciju za e-dnevnik izradili su u CARNetu – Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži.
Nakon što su sve škole pokrivene lokalnom računalnom mrežom, svi su nastavnici prošli edukaciju kako bi se e-dnevnici počeli koristiti od prvog dana nove školske godine. Danas je, u nazočnosti svih ravnatelja, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš e-dnevnike predstavio javnosti, najavivši kako će se od iduće školske godine oni uvesti i u sve niže razrede u Varaždinu.